Zoo Food Festival strækker sig fra 21. til og med 25. august 2019.
Zoo Food Festival strækker sig fra 21. til og med 25. august 2019. - Foto: København Zoo

Fem dage med vilde madoplevelser

I ZOOLOGISK HAVE. Zoo Food Festival sætter fokus på det gode måltid, bæredygtighed og ansvarlig fødevareproduktion via en lang række events fra 21.-25. august.

MADFESTIVAL: Zoologisk Have danner for første gang ramme om en madfestival. Fem dage med fokus på ekstraordinære madoplevelser, miljø og klima – alt sammen pakket ind i møder med Zoos dyr.

Programmet byder blandt andet på oplevelser i de højere luftlag som østers og naturvin i Zootårnet og skaldyrsmiddag i Den Arktiske Ring. I den mere jordnære ende finder man sanketur og sankemiddag i selskab med Thomas Laursen og klimavenligt folkekøkken.

Fremhæves skal også ’Zero Waste Dinner’. Her er målet at skabe opmærksomhed og starte samtaler om emnerne klima, natur, fremtidig madforsyning og dyreetik. Der er to pop up-middage torsdag 22. august henholdsvis kl. 17.00 og kl. 19.30. Den tre-retters madspildsfrie menu er kreeret af Antje De Vries.

Zoo Food Festival byder desuden på masser af talks og debatter. Hør for eksempel hvordan Zoos genetikere hjælper med at opklare jagtforbrydelser, hvordan man kan forhindrer, at chimpanser ender som bush-meat i Afrika, og hvordan man planlægger et menukort til Zoos 250 dyrearter.

København Zoos administrerende direktør, Jørgen Nielsen er godt klar over, at Zoo ikke hidtil har været forbundet med madoplevelser. Han ser derfor frem til at få sat ny strøm til den fortælling:

»Zoo har gennem årene ikke just været kendt som hjemsted for kulinariske oplevelser. Der vil være gæster, som ikke umiddelbart forbinder os med mad og fødevarekvalitet. Derfor er Zoo Food Festival selvfølgelig også en måde at sætte fokus på det massive løft, vi har givet hele vores udbud af mad og drikke de seneste 18 måneder.«

København Zoos åbningstider de første fire madfestivaldage er kl. 09.00-21.30 og søndag 25. august kl. 09.00-20.00. Zoo Food Festival er inkluderet i billetprisen og er åben for alle Zoos gæster.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

»Vi har en altoverskyggende opgave, og det er at skabe resultater for kunderne,« siger Torben Hald, indehaver af Paulun. Foto: Martin Sørensen

Ny aktør på boligmarkedet dyrker gamle værdier

Den walisiske indiepop-stjerne Cate Le Bon har tidligere spillet på Roskilde Festival og Jazzhouse, hvor hun er blevet rost af anmelderne.

Le Bon gæster ALICE med excentrisk pop