Festivalens logo er tegnet af illustrator Otto Dickmeiss.
Festivalens logo er tegnet af illustrator Otto Dickmeiss. - Foto: Otto Dickmeiss.

Løvehjerte: Ny litteraturfestival for børn

Frederiksberg får sin egen læse- og litteraturfestival for børn, nemlig festivalen Løvehjerte, som afholdes for første gang i januar. Festivalens formål er at skabe læselyst blandt børn og unge samt dialog mellem de lokale forfattere og bydelens beboere.

Som en del af festivalen vil fem folkeskoler på Frederiksberg i uge 4 få en forfatter som ’huskunstner’, der skal afholde et kreativt læringsforløb for børn og unge.

25. januar afsluttes festivalugen med et åbent og gratis arrangement for børn og deres forældre på Kanton27 – restaurant og kulturhus.

Der vil være oplæsninger, forfatterinterviews, live podcast, børne-bog-bingo og meget mere.

Konferencier på dagen er TV-vært Ane Cortzen. På scenen vil man kunne opleve kunstnere som Annette Bjørg, Jan Oksbøll Callesen, Lilja Scherfig, Line Knutzon, Mette Eike, Otto Dickmeiss og Zakiya Ajmi – alle bosat på Frederiksberg.

Løvehjerte skal samle læseglade børn

Festivalleder Line Leonhardt syntes, at Frederiksberg manglede en festival som Løvehjerte: »Jeg syntes, at Frederiksberg manglede en litteraturfestival for børn. En festival, der kunne samle alle læseglade børn og deres forældre, skabe læse- og skrivelyst med huskunstnerforløb på skolerne og derudover give mulighed for mødet mellem de lokale kunstnere og beboerne på Frederiksberg via oplæsninger og interviews og Live PlotCast,« siger Line Leonhardt, som selv er forfatter og bor på Frederiksberg.

Festivalen er blandt andet støttet af Frederiksberg Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Frederiksberg Fonden og Statens Kunstfond.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Områdeleder, Kate Obeid, og souschef, Sara Cort, ved Vesterbro Ny Skole modtager diplom.

Vesterbro Ny Skole er nomineret til ny røgfri pris

Christian X red over den gamle landegrænse for at markere, at Sønderjylland atter var dansk.

Fejr 100-året for genforeningen: Frokost og foredrag i Sions Kirke