Gert V. Nielsen har siden 1988 været teaterleder af Frederiksberg Teater i to omgange. 31. august stopper han – næsten.
Gert V. Nielsen har siden 1988 været teaterleder af Frederiksberg Teater i to omgange. 31. august stopper han – næsten. - Foto: PR

Gert siger farvel som teaterleder – næsten da

AFSKED. Teaterleder på Frederiksberg Teater, Gert V. Nielsen, siger efter mange år farvel. Næsten da. Han fortsætter nemlig som frivillig instruktør og lidt andet på teatret på Finsensvej 139. Der er afskedsreception 31. august på teatret.

teater: »Jeg har været her på teateret siden 1988 som teaterleder fra 1988-2000 og så igen som leder fra 2010 til i dag, så det har været i to omgange, da jeg skulle have en uddannelse. Men jeg blev så spurgt af bestyrelsen om jeg ikke ville være leder igen i 2010,« smiler Gert V. Nielsen, der et par uger endnu er leder af Frederiksberg Teater på Finsensvej 139.

I de sidste halvandet år har den nye teaterleder, Lizette, arbejdet i skyggen af Gert for at blive lært op, da der er mange ting at holde styr på.

»Jeg har det fint med, at en anden tager over. Vi har kørt et parløb i knap to år, før Lizette tager over. Der er meget at skulle overskue, og meget af det er i mit hoved,« siger han.

Fortsætter som instruktør

Gert har altid brændt for det frivillige arbejde med børn, og er uddannet pædagog. Han har også været med til at starte spejderklubber op på Amager.

»Jeg fortsætter som frivillig i musikdelen og nok også som instruktør. Jeg vil gerne lave lidt mere scenografi og sætte lidt mere gang i musikdelen. Jeg fortsætter med gruppen ’Den sure voksne- de forkælede børn’, der er for de 8-12 årige. Gruppen har eksisteret i fire år, og vi har lige nu en venteliste til gruppen. Og lige nu står vi faktisk og mangler en guitarist og trommeslager til bandet,« fortæller han og hælder kaffe op i sit krus.

Frederiksberg Teater emmer af hygge og lidt ro på den gode måde. Der står et par kostumer ved indgangen og byder velkommen til gæsterne.

Anne Franks Dagbog igen

Der er ikke meget plads på teatret, og i mange år har Gert drømt om at få flere kvadratmeter og en øvesal med højt til loftet. Ønsket er ikke blevet opfyldt endnu.

»Vi mangler stadig plads på teatret, så vi leder efter nye lokaler. Jeg håber, at der måske kommer noget i et nybyggeri eller, at kommunen vil hjælpe os med lokaler. Ejendomskontoret ved siden af skal flytte i 2021, så måske kan vi overtage de lokaler. Vi ønsker et spillerum med højt til loftet, men vi vil helst blive på adressen her,« siger han.

Der har gennem tiden været mange skægge og sjove oplevelser, men der er dog et par som stikker ekstra ud.

»Det vigtigste for mig som teaterleder har været, at børnene skal have det sjovt, og at teateret ikke er en talentskole.

Vi har også lavet flere musicals, der har været ude på de danske teatre, f.eks. ’Anne Franks Dagbog’, det var stort. Vi blev spurgt om, vi ikke ville genopsætte, så det gjorde vi. Vi vil gerne gøre det igen, men det kræver en stor sal,« siger han og fortsætter:

»Og så er det herligt at have undervist børn, der kommer tilbage på teatret som forældre med deres børn,« smiler Gert.

For et par år siden fik Gert en invitation fra FrederiksbergFonden, da årets to priser skulle uddeles.

»Det kom bag på mig, da jeg fik Frederiksberg Fondens hæderspris i 2016, da det var første gang, jeg blev inviteret med. Jeg havde faktisk året før været ude og købe en nyt jakkesæt, da jeg troede Frederiksberg Teater fik prisen i 2015,« siger han.

Skal øve i en bunker

Der er venteliste på flere af teatrets hold og kvadratmeterne er få, så der er blevet tænkt alternativt gennem tiden.

»Jeg ringede til Peter Møller fra Start Musikforening, og vi har startet et samarbejde. Det betyder, at ’Den sure voksne- de forkælede børn’ til august skal til at øve i bunkeren på Peter Bangs Vej ved Lindevang Kirke. Lige nu er vi ved at flytte udstyret derned,« siger han.

Der er mange bolde i luften hele tiden, så med et fast arbejde som pædagog og det frivillige arbejde, så sniger en arbejdsuge sig tit op på 80 timer om ugen.

Gert V. Nielsen holder afskedsreception på Frederiksberg Teater på Finsensvej 139 lørdag 31. august kl. 14.00-17.00, hvor alle er velkomne til at slå vejen forbi.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Fest på tribunen, mens Skjold-håbet stadig var lysegrønt.

Skjold er godt i gang med efterårssæsonen – god pokalkamp mod divisionshold

Genbrug kan føre til interessante indretningsmuligheder