Elever fra Københavns Mediegymnasium i fuld gang med at spille spil.
Elever fra Københavns Mediegymnasium i fuld gang med at spille spil. - Foto: PR

‘Hjemmelavede spil’ var et hit på mediegymnasiet

I to måneder har 1.g-eleverne på Københavns Mediegymnasium på Julius Thomsens Gade arbejdet med at udvikle brætspil om FN’s 17 Verdensmål.

10. oktober kulminerede projektet, da 11 udskolingsklasser testede og bedømte spillene.

Der blev kastet med terninger, svaret på spørgsmål og grublet over dilemmaer på Københavns Mediegymnasium. Her stod 120 1.g-elever klar til at præsentere de 26 brætspil om FNs 17 Verdensmål.

Med Mellemfolkeligt Samvirkes undervisningsprojekt VerdensKlasse på sidelinjen har Københavns Mediegymnasiums 1.g’ere siden skolestart haft et tværfagligt projekt om FN’s Verdensmål i samfundsfag og teknologi. Slutproduktet skulle være et brætspil, der havde Verdensmålene i fokus.

Teknologilærer Mikkel Holck fortæller:

»NEXT Uddannelser, som Københavns Mediegymnasium er en del af, har en fælles strategi om at have et globalt udsyn, og på Københavns Mediegymnasium arbejder vi oplevelses-, anvendelses- og omverdensorienteret. Projektet er rigtig godt, fordi eleverne udvikler et produkt, som rent faktisk kan bruges til noget.«

Han har været en af drivkræfterne bag det tværfaglige projekt og bød velkommen til de seks grundskoler fra Københavns Mediegymnasiums og VerdensKlasses netværk, som havde taget en dag ud af skolen for at spille de spil, som 1.g’erne havde brugt mange både skoletimer og fritimer på at udvikle.

Gode læringselementer

Elever fra Langelinje Skole, Tranegårdsskolen, Maglegaardsskolen, Frenitskolen, Ølsted Skole og Faxehus Efterskole gik rundt mellem de opstillede borde i Københavns Mediegymnasiums festsal og kantine og kunne vælge, hvilke spil de ville spille. Til slut skulle de stemme på det flotteste, sjoveste og mest lærerige spil.

Lars Sørensen, der underviser i naturfag og på den internationale studieretning på Faxehus Efterskole, siger:

» Der er gjort et meget stort stykke arbejde. Spillene er blevet rigtig flotte og med gode læringselementer. Det har været en rigtig sjov dag, og jeg håber, at vi får en runde to næste år.«.

Der var spil, der tog udgangspunkt i plastikproblemet i havene, og der var også elever, der havde spilelementer med, som det kendes fra Monopoly og Yatzy.

Zilas Sølvsteen fra 1. d, der har været med til at udvikle spillet ’Future Path’. fortæller:

»Det har været fedt at skulle udvikle brætspil. Det er fedt at skulle finde på en idé til et produkt og udvikle det efterfølgende.«

Spilmessen bliver nok langt fra det sidste, som eleverne på Københavns Mediegymnasium mærker til Verdensmålene. De forbliver en aktiv del af undervisningen og dagligdagen på gymnasiet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Så er det kulturnat igen - også ved Forsvarsministeriet.

Har du fået fat på et kulturpas? Her er 10 gode grunde til at gå ud i kulturnatten

Her ses en tegning af grunden, hvor KPC vil opføre et flerbrugerhus. FOTO: KPC.

Selskab vil bygge hus i Nordhavn med fitness, café, kantine og take away