Mængden af plastaffald i naturen er enormt. Arkivfotoet her er dog ikke fra Frederiksberg Have.
Mængden af plastaffald i naturen er enormt. Arkivfotoet her er dog ikke fra Frederiksberg Have. - Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

41 kilo plastik indsamlet i Frederiksberg Have

OPRYDNING. Lokale borgere indsamlede 41 kilo plastik i Frederiksberg Have i løbet af tre dage. Plastikaffald i naturen er et stadigt voksende problem.

RENHOLDNING: Humøret var højt blandt de mange fremmødte, da familier og unge såvel som ældre borgere udstyret med affaldsposer gik til angreb mod plastikflasker, cigaretskodder og andet affald efterladt i Frederiksberg Have.

Plastikforurening er et tiltagende problem. Problematikken har imidlertid fanget danskernes opmærksomhed, og i dagene 23.-28. juli deltog i omegnen af 50.000 mennesker i en plastikindsamling arrangeret af smoothie- og juiceproducenten Innocent.

I alt 190 kilo plast blev indsamlet: Først 41 kilo i Frederiksberg Have i løbet af tre dage og siden hele 149 kilo i løbet af tre dage på Islands Brygge.

Pant på juiceflasker

Hos Innocent er man overvældet over det store fremmøde og den gejst, der blev udvist, fra indsamlernes side:

»Stemningen har været fantastisk. Det kan faktisk være en fest at rydde op, når man gør det sammen. Det var et tydeligt eksempel på, at ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget,« siger Philip Rahbek, senior brand manager hos Innocent, og tilføjer:

»Oprydningen var også et led i at gøre danskerne opmærksomme på, at saft-, juice- og smoothieflasker nu er blevet en del af retursystemet. Det er en milepæl, som hjælper danskerne til at håndtere deres plastikaffald, så det kan blive genanvendt frem for at ende i naturen,«

Store plastik-problemer

I forbindelse med de to arrangementer donerer Innocent 50.000 kroner til nonprofit-organisationen Plastic Change. Donationen vil Plastic Change bruge til at fortsætte kampen mod plastikaffald i naturen – både til lands og til vands.

»Vi er enormt glade for, at så mange danskere bakker op om kampen mod plastikaffald i naturen. Det store engagement tyder på, at vores mission med at oplyse om konsekvenserne af plastikforurening har en effekt, og det er naturligvis rigtig positivt,« udtaler CEO hos Plastic Change, Louise Lerche-Gredal.

Ifølge Plastik Change vil mængden af plastik, der produceres, være fordoblet om mindre end 20 år, hvis der ikke bliver ændret på vores plastikforbrug og måden hvorpå vi omgås plastik.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Så er der blevet mere grønt over Islands Brygge efter affaldsindsamlingen.

Lokale fjerner 149 kilo plastik fra Islands Brygge

Rødkilde Skole er under stor renovering og i løbet af sommerferien bliver klasseværelser og skolegård blevet klar til start 12. august.

Velkommen i skole med nye lokaler