Hvad er op og ned i budgetforhandlingerne? Bliv klogere på, hvad der sker hvornår.
Hvad er op og ned i budgetforhandlingerne? Bliv klogere på, hvad der sker hvornår. - Foto: Martin Sørensen

Forhandlinger udskudt – hvad nu?

BUDGET. Budgetforhandlinger mellem regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) er forsinkede på grund af forsommerens folketingsvalg. Det udskyder samtidig budgetforhandlinger i Kommunalbestyrelsen. Men hvor meget?

BUDGETTET FOR DUMMIES: Her godt og vel midtvejs i august plejer sensommerens store politiske tema, budgetforhandlinger, at være i fuld gang.

De afgørende forhandlinger mellem regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) på Christiansborg er imidlertid blevet forsinkede på grund af juni måneds folketingsvalg. Uden en aftale mellem regeringen og KL kan kommunalpolitikerne på Frederiksberg ikke for alvor komme i gang med at lægge næste års budget.

Men hvornår er budgetforhandlinger mellem regeringen og KL overstået, så lokalpolitikerne kan komme i gang?

Det er svært at sige, men KL har indkaldt kommunerne til et orienteringsmøde 11. september, og det må derfor være KL’s bedste bud på, hvornår de forhandlingerne er afsluttet.

Deadline 5. november

Hvornår kan Kommunalbestyrelsens budgetforhandlinger så indledes?

Magistraten (kommunens 11 mand m/k store økonomiudvalg) har med forbehold for Kommunalbestyrelsens godkendelse besluttet, at Kommunalbestyrelsens førstebehandling af budgetforslaget flyttes fra 2. september til 7. oktober. Selve budgetkonferencen begynder 11. oktober.

Hvornår kan man så forvente, at Kommunalbestyrelsens budgetforhandlinger kan afsluttes?

Kommunalbestyrelsen vedtager budgettet senest 4. november. Bestyrelsen samles til en budgetkonference 11.-12. oktober (og måske 13. oktober). Konferencen slutter typisk i et budgetforlig.

Hvornår skal Kommunalbestyrelsens budgetforhandlinger senest være afsluttet?

Frederiksberg Kommune skal – i lighed med landets 97 øvrige kommuner – have vedtaget budgettet for 2020 senest 5. november.

Borgermøde

Tirsdag 1. oktober afholdes et borgermøde (sandsynligvis i Kedelhallen). Selve det administrative budgetforslag, som det hele tager udgangspunkt i, offentliggøres 24. september. Der vil løbende være info på frederiksberg.dk.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

8

Se billederne: Copenhagen Pride 2019

B.93 jubler over et af de otte mål.

Kæmpe sejr til B.93‘s kvinder