Københavns Zoos tre nye beboere kørt ind direkte fra Kölner Zoo.
Københavns Zoos tre nye beboere kørt ind direkte fra Kölner Zoo. - Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Tre elefanter kom marcherende …

TRE GENERATIONER. København Zoo blev torsdag beriget med tre nye beboere i skikkelse af tre generationer af elefanter: Mormor Thiha Phyu på 39 år, hendes 12-årige datter Maha Kumari og det to-årige barnebarn Jung Bul Kne.

ELEFANTASTISK: Elefantflokken i København Zoo blev i formiddags næsten fordoblet, da en 16 meter lang lastvogn fra Køln ankom til Søndre Fasanvej. Ombord var tre tykhuder, som var stået tidligt op for at flytte fra Kölner Zoo til Frederiksberg Bakke.

Den eksisterende flok i København Zoo bestående af en han, to hunner og en hanunge var lige lille nok i forhold til avlspotentialet, fortæller Bengt Holst, videnskabelig direktør i København Zoo:

Andre nyheder

»Der er kun én af de to hunner vi med sikkerhed ved er i stand til at føde sunde og levedygtige unger. Med de to nye hunner får vi tilføjet to elefanter, der tidligere har født og opfostret unger.«

De to nye hunner er mor og datter. Datteren, Maha Kumari, medbringer sin to år gamle søn, Jung Bul Kne, der således er barnebarn af Thiha Phyu.

Elefanter vidste besked

Det er almindelig kendt i dyrevidenskabelige kredse, at elefanter kan kommunikere på flere kilometers afstand. Men på dagens tur fra Køln til Søndre Fasanvej skete alligevel noget uventet, da de tre elefanter nåede til Albertslund.

Kurator i København Zoo, Flemming Nielsen, fortæller:

»Omkring tre kvarter inden de nye elefanter landede her, kunne vi se på vores elefanter, at noget var under opsejling. De reagerede ved at studse og råbe nogle store skrig. Da vores tyske kolleger nåede frem, fortalte de, at de havde registreret, at deres elefanter på samme tidspunkt reagerede på samme måde. På det tidspunkt var lastbilen omkring Albertslund.«

Flemming Nielsen forklarer:

»Fra naturens side er det også sådan, at elefanter kommunikerer over enormt lange afstande via dybe frekvenser, Det er på samme måde, elefanterne ved, hvor de enkelte flokke er ude i naturen. Så allerede inden de nye elefanter nåede Frederiksberg Bakke, vidste de, at der kom noget nyt til dem.«

Sættes snart sammen

»De tre elefanter kommer fra et godkendt anlæg i Kölner Zoo, så de kan i princippet lukkes direkte ud i vores anlæg. Som altid vil vores dyrlæger dog tage deres egne prøver for at sikre, at elefanterne er helt fri for parasitter med mere. Derfor skal de første dage gå med at samle og analysere afføringsprøver fra de tre nye elefanter, der bliver i bagburene,« fortæller Bengt Holst og fortsætter:

Andre nyheder

»Efter et par dages karantæne vil elefanterne gradvist lære hinanden at kende. Den nye flok får lov at gå i anlægget alene til at starte med, hvorefter de to flokke introduceres for hinanden – først gennem tremmer og dernæst i anlægget.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Copenhagen Half Marathon melder udsolgt: Se ruten her

Jagtvej er et af de steder, hvor forureningen fra trafikken er blevet målt.

Forurening dræber 500 københavnere for tidligt