Christian Jensen, formand for Frederiksberg Erhverv.
Christian Jensen, formand for Frederiksberg Erhverv. - Foto: Chili Djurhuus.

Ny metode kan gøre Gammel Kongevej endnu mere unik

Selvom Gammel Kongevej er en vej med mange unikke butikker, kræver det en omstilling, hvis gaden skal følge med udviklingen. Formanden for Frederiksberg Erhverv, Christian Jensen, har løsningen.

Frederiksberg Erhverv arbejder på at gøre Gammel Kongevej til endnu mere handelsvej end den allerede er.

Selvom Gammel Kongevej oser af liv, sjæl og hygge, er det vigtigt at følge med udviklingen. Selvom folk synes, at det er hyggeligt at komme på Gammel Kongevej køber flere mere og mere på nettet. Det har Christian Jensen, formand for Frederiksberg Erhverv løsningen på. En af metoderen til at sikre et lokal handelsmiljø er at involvere borgerene er BID-metoden (Business Improvement Districts.)

Andre nyheder

BID-metoden

BID-metoden er en metode der bruges mange steder i verdenen. BID tager udgangspunkt i at opbygge et forpligtende samarbejde mellem borgerne, butikkerne og den enkelte kommune med det formål at skabe muligheder for at udvikle lokalsamfundet og netværkerne på tværs af hinanden.

– Hvordan kan Gammel Kongevej blive endnu bedre?

”Gammel Kongevej er en unik gade med mange unikke butikker, og hvis vi vil beholde gaden som den er, bliver vi nødt til at diskutere og blive enige om, hvordan gadens indretning og udformning skaber et unikt miljø. Det kommer ikke af sig selv. Vi skal have beboerne med i ligningen.”

– Hvordan kunne Gammel Kongevej udvikles?

”Vi kan for eksempel dele gaden op i flere små dele, set i forhold til hvordan de små gader, på tværs, hænger sammen med gaden. Der skal udvikles opholdsrum, hvor de købende kan være. Rum der forbinder butikkerne med hinanden. Det tager tid, og kræver at lokalsamfundet er en del af det.”

Ejerskab

– Hvorfor kræver det at lokalsamfundet er en del af det?

”Når man som borger er en del af et projekt, får man ejerskab, og har man ejerskab over et projekt, så er det også der man prioriterer at bruge sin tid og sine penge. Hvis folk ikke bruger penge, kan butikkerne på Gammel Kongevej på sigt ikke bestå – uanset hvor unikke de er. Derfor er det vigtigt, at vi tænker innovativt således, at Gammel Kongevej følger, med tiden og ikke bliver overhalet indenom,” siger Christen Jensen og pointerer, at i og med, at borgerne er med i processen, fylder de også i forhold til politikerne, hvilket kan være med til at skabe et fundament for mere udvikling med fokus på at udvikle Gammel Kongevej.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

VOX POP: Hvad er det bedste ved gammel Kongevej?

Gammel Kongevej 1840

Gammel Kongevej, en landsby i landsbyen