Med åbningen af den nye Metro Cityring har Movia foretaget en historisk stor ændring af busnettet, hvor 33 linjer er blevet omlagt.
Med åbningen af den nye Metro Cityring har Movia foretaget en historisk stor ændring af busnettet, hvor 33 linjer er blevet omlagt. - Foto: Martin Sørensen

Efter historisk stor busomlægning: Sådan kører de omlagte busser

13.oktober trådte massive ændringer i busdriften i kraft, og det betyder nye ruter og linjer på Frederiksberg. Vi forsøger her at give et overblik over de nye busruter på Frederiksberg.

Metroen kører nu i ring dybt under jorden på Frederiksberg og i København. Og den nye Cityring er da også allerede blevet en rundhåndet succes. Åbningen af de 17 nye stationer har dog også medført ændriner over jorden.

Med tanke på, at metroen fremover overtager en stor del af busernes passagerer, har Movia lavet en historisk stor ændring på 33 buslinjer. Ændringen kalder de ’Nyt Bynet’, og det trådte i kræft 13. oktober. Vi er dykket ned i de ændringer, der er sket på Frederiksberg og forsøger efter bedste evne at give et overblik over, hvordan busserne kører fremover:

Linje 1A

Den nye linje 1A forbinder den østlige del af Frederiksberg (Åboulevard til Frederiksberg Allé) med både Rigshospitalet og Hvidovre Hospital. Den har også forbindelse til metrostationerne ved Trianglen og Enghave Plads. Skal man videre med S-toget, vil nærmeste stop fra Frederiksberg være Carlsberg Station.

Linje 2A

Den nye linje 2A vil have forbindelse til både S-togsnettet, Cityringen, den eksisterende metro samt til InterCity/regionaltog på Hovedbanegården. Den rammer Frederiksberg efter Grøndal Station og herfra lægger den vejen forbi metrostationerne ved Aksel Møllers Have og Forum. Dele af den tidligere rute for linje 2A er nu blevet overtaget af linje 31.

Linje 4A

Den nye linje 4A forbinder fremover Frederiksberg med Nørrebro station og Valby station. Af større lokale stop kan nævnes metrostationen ved Fasanvej. Dele af den tidligere rute for linje 4A er i dag overtaget af linjerne 12 og 18.

Linje 7a

Den nye linje 7A har forbindelse til flere S-togsstationer, den nye Cityring samt til InterCity/regionaltog ved Hovedbanegården. Linjen vil fremover give en forbindelse med høj frekvens fra Rødovre gennem det sydlige Frederiksberg mod det centrale København. Af større lokale stop kan nævnes Zoologisk have og Frederiksberg Allé Station.

Frem til 1. december er linje 7A dog omlagt. I stedet for at køre ad Platanvej, kører bussen ad Roskildevej til Pile Allé og videre til Frederiksberg Allé. Den nye Frederiksberg Allé Station vil blive betjent af stoppesteder på Frederiksberg Allé i stedet for Platanvej i perioden.

Linje 9A

Den nye linje 9A fortsætter med at være en central buslinje på Frederiksberg, der har forbindelse til store stop som metrostationerne ved Flintholm og Frederiksberg Allé, samt S-togsstationen på Peter Bangs Vej. Her ved Nyt Bynets begyndelse er Platanvej endnu ikke klar til buskørsel, mens Peter Bangs Vej er ensrettet mellem Fasanvej og Dalgas Boulevard. Det betyder at den nye linje 9A i stedet skal køre ad en anden vej to steder på ruten.

Linjen kommer i stedet til at køre ad Enghavevej og Frederiksberg Allé indtil slutningen af 1. december 2019. Den nye Frederiksberg Allé Station vil blive betjent af stoppesteder på Frederiksberg Allé i stedet for Platanvej i perioden.

Samtidigt er Peter Bangs Vej ensrettet mellem Dalgas Boulevard og Fasanvej, og vil frem til foråret 2020 derfor kører ad Fasanvej, Finsenvej og Dalgas Boulevard i retning mod Flintholm Station. Det betyder i perioden, at du vil opleve længere rejsetid på din rute.

Linje 12

Krydser kort kommunegrænsen til Frederiksberg ved Borups Allé, hvorefter den har et stop ved Fuglebakken station, hvor man kan skifte til S-toget.

Linje 18

Den nye linje 18 forbinder den centrale del af Frederiksberg med S-togsnettet, Cityringen og det gamle metronet blandt andet ved Frederiksberg Station.

Linje 26

Den nye linje 26 har forbindelse til flere S-togslinjer, den eksisterende metro ved Vanløse St. og Flintholm St, Cityringen ved Frederiksberg Allé St. og Københavns Hovedbanegård, hvor der også er forbindelse til InterCity/regionaltog. Ruten på Frederiksberg er dog delt op af en afstikker over Valby.

Linje 31

Den nye linje 31 giver Frederiksberg en gennemgående forbindelse mellem Vanløse og Vesterport station med stop ved blandt andet Frederiksberg Rådhus.

Linje 37

Den nye linje 37 fungerer som lokal busbetjening på Frederiksberg, hvor den kører mellem Flintholm station og Danas Plads. Herefter fortsætter den videre mod Vesterport, Indre By og Amager. Linjen vil dog kun have to afgange i timen og kører ikke om natten. Af store stop kan nævnes Frederiksberg Station og Fasanvej station.

Linje 68

Den nye linje 68 har kun en perifær forbindelse på Frederiksberg, hvor den rammer Nordre Fasanvej og har et stop ved Fuglebakken Station.

Linje 250s

Skal man fra Frederiksberg og i retning mod Bagsværd eller Dragør, så kan man hoppe på den nye linje 250S ved Forum station. Det er dog det eneste stoppested, linjen har på Frederiksberg.Undervejs er der mulighed for at skifte til metro eller s-tog ved blandt andet Rådhuspladsen i København, Hovedbanegården og Nørrebro Station.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

I næste uge kan du tage til Power of Women Festival på Nørrebro.

Status på ligestilling og feministisk boghandel: Tag til kvindefestival på Nørrebro

Bekendelser fra kassebåndet