Nordens Plads skal forvandles til et attraktivt område.
Nordens Plads skal forvandles til et attraktivt område. - Foto: Martin Sørensen

Nordens Plads har en plan

For et par uger siden var der workshops for beboere, erhvervsliv og foreninger ved Nordens Plads, der alle kunne byde ind med ønsker til fremtidens Nordens Plads. Nu er en ny plan på vej.

’Jeg vil gerne have flere bænke’.

’Jeg håber, vi får lov at beholde Norden Have’.

’ Vi kunne godt bruge lidt mere belysning herude’.

Sådan lød et par af ønskerne fra nogle af de fremmødte til en workshops på Nordens Plads for et par uger siden, der skulle kaste lys over, hvad det egentlig er, man gerne vil have på den yderste spids af Frederiksberg.

Efter at have tygget igennem de mange ønsker ligger et visionsprogram nu klart, hvor det kan afsløres, at området skal forvandles til et levende handels- og boligkvarter med grønne og attraktive byrum.

Vedtages til sommer

Endnu er der ikke sat et endeligt punktum for gode ideer og flere ønsker, så man er velkommen til at komme med input om Nordens Plads på www.visionnordensplads.dk frem til og med 6. december.

Efter den dato kører planerne videre med en helhedsplan og en startredegørelse som politikerne skal vedtage til sommer.

Det er ejerne af Domus Vista, Akelius og den erhvervsdrivende fond KFI, der står bag planerne, som skal gøre planerne til virkelighed.

Flere workshops på vej

Borgmester Simon Aggesen (K) siger:

»Resultatet bliver altid bedst, når alle aktører samarbejder og borgerne bliver inddraget tidligt i forløbet. Derfor er jeg glad for samarbejdet og for projektets grundlæggende værdi om, at alle beboere og aktører får mulighed for at blive involveret undervejs i arbejdet.«

Områdets beboere og erhvervsliv kan se frem til flere workshops i de næste par måneder, hvor der skal arbejdes videre med planen.

Oprindeligt var der en plan fra 2012 om Nordens Plads, den er blevet skrottet for at gøre plads til nye tanker.

Formanden for By- og Miljøudvalget, Jan E. Jørgensen (V), siger:

»Der er allerede sket en del i området de senere år, ikke mindst renoveringen af centret og etableringen af et medborgercenter. Nu skal vi et skridt videre og skabe et unikt, grønt og stærkt boligkvarter, som det er godt både at bo i, arbejde og besøge.«

Og så er der lidt at glæde sig over for de motionsglade, en ny idrætshal ser ud til at blive virkelighed ved Nordens Plads med den nye plan.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Den flotte gavl på Det Latinamerikanske Hus blev udsmykket af cubanske murmalere for to år siden.

Verdensjulemarked med minikoncert af Henrik Strube

Er det kunst, når den tidligere Skjold-dreng Pierre-Emile Højbjerg driver bolden frem på Parkens græsplæne foran tusindvis af tilskuere? Det mener Boldklubben Skjold.

To kulturer mødes i ny udstilling: Offside med malerpenslen