Busten af Georg Carstensen, der står på Carstensens Plads ved Frederiksberg Rådhus, blev natten til fredag d 13 udsat for hærværk.Ifølge Tivolis pressechef har busten ikke lidt store skader.
Busten af Georg Carstensen, der står på Carstensens Plads ved Frederiksberg Rådhus, blev natten til fredag d 13 udsat for hærværk.Ifølge Tivolis pressechef har busten ikke lidt store skader. - Foto: Karsten Klintø

Buste af Tivolis grundlægger Georg Carstensen udsat for hærværk

Natten til fredag 13 december blev busten af Tivolis grundlægger Georg Carstensen udsat for hærværk

»Hærværk på byens statuer er bare no go, og vi er rigtig kede af, at der bliver begået hærværk mod busten af Tivolis grundlægger. Vi i håber virkelig, at hærværksmanden bliver fundet og at denne har ondt i samvittigheden og i hovedet, «udtaler Tivolis pressechef Torben Plank til Frederiksberg Bladet.

Der er ingen tvivl om, at Tivolis pressechef, Torben Plank, er forarget over det hærværk som busten af Tivolis grundlægger er udsat for. I et offentligt Facebook opslag skriver han blandt andet: »Må dine arme blive kortere og kløe opstå et sted, du ikke kan nå😆«

Der er ingen tvivl om, at Tivolis pressechef, Torben Plank, er forarget over det hærværk som busten af Tivolis grundlægger er udsat for. I et offentligt Facebook opslag skriver han blandt andet: »Må dine arme blive kortere og kløe opstå et sted, du ikke kan nå😆« – Foto: Screenshot af Torben Planks Facebook opslag.

Tivolis pressechef udtaler til Frederiksberg Bladet at han håber, at hærværksmanden bliver fundet, og at denne har ondt i samvittigheden og i hovedet.

Tivolis pressechef udtaler til Frederiksberg Bladet at han håber, at hærværksmanden bliver fundet, og at denne har ondt i samvittigheden og i hovedet. – Foto: Karsten Klintø

Ikke voldsomme skader

Torben Plank fortæller Frederiksberg Bladet, at skaderne heldigvis ikke er særlig store, og at Frederiksberg Kommune sørger for at busten kommer på værksted. »Busten vil få et par ekstra bolte, så det ikke sker igen,«slår Torben Plank fast.

Busten af Georg Carstensen fik plads på Carstensens Plads foran Frederiksberg Rådhus 31. maj 2018.

Busten af Georg Carstensen fik plads på Carstensens Plads foran Frederiksberg Rådhus 31. maj 2018. – Foto: Martin Sørensen

Opsat i Tivoli i 1868

Bronzebusten af Georg Carstensen fik plads på Carstensens Plads foran Frederiksberg Rådhus 31. maj 2018 ved et større arrangement, hvor blandt andet Tivoli Garden spillede. Før stod busten i Tivoli, hvor den blev opstillet 15. august 1868 i anledning af Tivolis 25-års jubilæum.

N/A

N/A – Foto: N/A

Fakta om Georg Carstensen

  • Georg Carstensen blev født 31. august 1812

  • I 1841 fik Georg Carstensen Kong Christian VIIIs tilladelse til at bygge Tivoli på området uden for voldene.

  • Inspirationen til Tivoli kom fra parker, som han havde set i udlandet.

  • I 1843 grundlagde Georg Carstensen Tivoli, og Haven blev en øjeblikkelig succes.

  • 175.000 gæster besøgte Haven i den første sæson.

  • H.C. Andersens eventyr Nattergalen er inspireret af Tivoli.

  • Georg Carstensens karriere som Tivoli-direktør sluttede i 1848, da han blev opsagt af bestyrelsen, som mente, at han havde brudt sin kontrakt ved at melde sig i krigen i Schleswig.

  • Georg Carstensen døde 4. januar 1857, 44 år gammel, og er begravet på Garnisons Kirkegård i København. Gravstedet blev istandsat i anledning af Tivolis 175-års jubilæum.

  • Kilde: Tivoli

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Kor Dialis synger julen ind.

Syng julen ind i Margrethekirken

Frivillige kræfter kaster lys over udvalgte steder på Nørrebro.

Pedalkraft kaster julelys over Nørrebro