Frederiksberg Station (1933).
Frederiksberg Station (1933). - Foto: Foto gengivet med tilladelse fra bogens forfatter.

Minder fra barndommens allé

Forfatteren Finn Jul Hjortsøe (også kendt som TaxaFinn) boede de første 17 år af sit liv på Falkoner Allé. Barndommen gade – eller rettere barndommens allé – har uvægerligt sat nogle tydelige aftryk på Finn Jul Hjortsøe og hans liv.

Det fortæller han om i anden del af bogen, som meget passende har fået titlen ’Minder fra Falkoner Allé’. Væsentlige – og knap så væsentlige – minder fra Finn Jul Hjortsøes opvækst i 1960’erne og 70’erne bliver vendt. Han når blandt andet omkring sit første Märklin-modeltog, sin første Puch-knallert, sin første kæreste, sit første stereoanlæg og ikke mindst familien og kammereaterne i og omkring Falkoner Allé.

’Minder fra Falkoner Allé’ er dog først og fremmest en fotobog. Langt størstedelen af bogens 152 sider indeholder ét fotografi tilsat en kort billedtekst. Første del af bogen gennemgår drypvis Falkoner Allés 350-årige historie begyndende som en privat transportvej for Kong Christian 5.’s personlige falkoner.

Som antydet er bogens største aktiv de mange historiske billeder – ikke mindst de lokalhistoriske fra første halvdel af 1900-tallet, men også nogle af Finn Jul Hjortsøes privatfotos fra 1960’erne og 70’erne. For de som er opvokset i eller omkring Falkoner Allé på denne tid, fungerer bogen glimrende som en tur ned af mindernes allé.

Krydset Falkoner Allé og Gammel Kongevej (1924).

Krydset Falkoner Allé og Gammel Kongevej (1924). – Foto: Foto gengivet med tilladelse fra bogens forfatter.

Falkoner Allé i retning mod Godthåbsvej (1977).

Falkoner Allé i retning mod Godthåbsvej (1977). – Foto: Foto gengivet med tilladelse fra bogens forfatter.

Hjørnet af Falkoner Allé og Sindshvilevej (1966).

Hjørnet af Falkoner Allé og Sindshvilevej (1966). – Foto: Foto gengivet med tilladelse fra bogens forfatter.

Brugsen på hjørnet af Falkoner Allé og Roarsvej (1977).

Brugsen på hjørnet af Falkoner Allé og Roarsvej (1977). – Foto: Foto gengivet med tilladelse fra bogens forfatter.

Finn Jul Hjortsøe: ’Minder fra Falkoner Allé’, 152 indbundne sider, udkom 15. november 2019 på Forlaget Legimus, vejl. udsalgspris 159,95 kroner.

Finn Jul Hjortsøe: ’Minder fra Falkoner Allé’, 152 indbundne sider, udkom 15. november 2019 på Forlaget Legimus, vejl. udsalgspris 159,95 kroner. – Foto: Foto gengivet med tilladelse fra bogens forfatter.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Det blev Nanna Berners fortælling ‘Surprise’ om det altoverskyggende tabu der ligger i at være ikke-udøvende pædofil, der løb med både publikumsprisen og den store pris i Teater V‘s dramatikerkonkurrence ’Dramatisk Debut‘.

En dramatisk overraskelse: Teater V har fundet vinderen i årets dramatiske debut

På Dragør Kirkegård har hundenes ejere svært ved at respektere ordensreglerne...

Hunde skider på kirkegårdens gravsteder