Elbiler ved at blive ladet op.
Elbiler ved at blive ladet op. - Foto: Bo Børresen

Klimavenligt: 50 nye ladepunkter til elbiler på vej

Den lydløse elbil får endnu bedre vilkår på Frederiksberg, når ejerne bag Clever, andelsselskaberne SEAS-NYE og NRGi, snart sætter strøm til ca 50 nyel ladepunkter til elbiler og ca 350 af slagsen i Københavns Kommune.

Der er tale om en investering på 100 millioner kroner i elbiler, der skal gøre det mere attraktivt at køre elbil.

Borgmester Simon Aggesen (K) siger:

»50 nye ladestandere er gode nyheder for os el-bilejere på Frederiksberg. Det ligger i direkte forlængelse af vores ambition om at blive Danmarks el-bil by nummer et, med for eksempel ladegaranti for alle el-bil ejere. Flere el-biler i byen er en del af vores arbejde med at blive klimaneutral i 2030.«

Massiv investering

Årsagen til den massive investering forklarer Jesper Hjulmand, administrerende direktør i SEAS-NVE, således:

»Hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling, og det skal vi, så er en bæredygtig transportsektor fuldstændig afgørende. Det kræver først og fremmest en velfungerende ladeinfrastruktur, som er en forudsætning for kommende elbilister. Men infrastruktur kommer ikke af sig selv.

Når vi i dag investerer i 500 nye danske ladepunkter, tager vi et stort skridt i den rigtige retning og på et afgørende tidspunkt, for hvis vi ikke investerer nu, risikerer vi at punktere den grønne omstilling på de danske veje.«

Sætte farten op

Med de nye ladepunker kan borgere på Frederiksberg se frem til bedre mulighed for opladning, så de lydløse elbiler kan blive en endnu større del af den lokale trafik.

Direktør for Clever, Casper Kirketerp-Møller, fortæller om investeringen:

»Vi skal gribe muligheden for at skabe en bæredygtig fremtid til de næste generationer. Vi skal sætte farten op og derfor investerer vi massivt i infrastrukturen til alle danskere. Så det skal være nemt at vælge elbilen til, også for alle danskere, der bor i de større byer uden adgang til opladning i egen indkørsel.«

Fakta:

Clever er ejet af de danske andelsejede energi- og fibernetkoncerner SEAS-NVE (94,9 procent) og NRGi (5,1 procent).

Clever har 29 ladepunkter til elbiler på Frederiksberg.

hee

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Sådan så det ud kort efter tatovøren på Lyshøjgårdsvej 57 var blevet ramt af en eksplosion ved 1.30 tiden i nat.

Politiet om eksplosion: »Vi betragter det som en bevidst handling«

Politi og brandvæsen var til stede i Adelgade i forbindelse med trussel mod et reklamebureau.

Central gade var spærret: Bombetrussel mod reklamebureau