Misser og Gitte Specht udgør teamet bag Greencat.dk, der drives hjemme fra gulstensvillaen på C.F. Richs Vej.
Misser og Gitte Specht udgør teamet bag Greencat.dk, der drives hjemme fra gulstensvillaen på C.F. Richs Vej. - Foto: Bo Børresen

Danmarks første grønne katteshop ligger på C.F. Richs Vej: Misser tester og Gitte sælger

Arbejdsfordelingen er helt klar hjemme i gulstensvillaen på C.F. Richs Vej: Misser tester alle produkter, inden Gitte Specht sætter dem til salg på Danmarks første grønne katteshop, Greencats.dk.

»Jeg er typen, der samler små snegle op fra fortovet, hvis det har regnet om natten, for at ingen skal træde på dem.«

’Dyreelsker’ er nærmest en underdrivelse, i beskrivelsen af Gitte Spechts forhold til dyr.

»Jeg er født og opvokset på landet lidt uden for Nakskov omgivet af en masse skønne dyr. Katte og hunde har altid været en fast bestanddel af familien – og i perioder også heste, kaniner, marsvin, høns, gæs, ænder, køer og grise,« uddyber Gitte Specht.

Det lå således i kortene, at hun på et eller andet tidspunkt i sit liv skulle beskæftige sig professionelt med dyr.

»Og når nu min mand nok ikke ville blive begejstret for at få huset fuld af dyr, så er en hjemmeside, hvor jeg sælger miljørigtigt kattemad, godbidder, senge, huler, legetøj, pleje og kradsetræer, et godt alternativ,« forklarer Gitte Specht.

Artiklen fortsætter under billedet …

– Foto: Bo Børresen

Nordisk parfumechef

Det er en mangeårig drøm om at blive selvstændig, som Gitte Specht nu realiserer.

»Med Greencats.dk kan jeg kombinere min kærlighed til dyr og hensynet til klima, miljø og dyrevelfærd med min drøm om at blive selvstændig og få noget til at gro. Det kan ikke være bedre,« fastslår hun.

Indtil i sommer havde Gitte Specht en ledende stilling hos skønhedsgiganten Estée Lauder, hvor hun sad med det overordnede ansvar for en række brands i Norden. Gitte Specht var hos Estée Lauder i syv år og har også ledererfaring fra en række andre danske og internationale, børsnoterede virksomheder.

Springet til selvstændig iværksætter med base i villaen på C.F. Richs Vej er således til at få øje på.

Artiklen fortsætter under billedet …

– Foto: Bo Børresen

Misser inspirerer

Greencats.dk gik i luften 2. januar 2020. Inden da havde Gitte Specht gjort sit forarbejde ved blandt andet at gennemtrawle internettet, indhente analyser og markedstal.

»Jeg mener at have fundet et hul i det danske marked inden for miljørigtig og bæredygtig kattefoder og kattetilbehør,« siger Gitte Specht og klør sin store inspirationskilde bag øret.

Og nej, her er ikke tale om Gittes mand, men derimod familiens elskede hellig birma-kat, Misser.

»Misser er en stor inspirationskilde i hverdagen. For eksempel har hendes smukke beige og cremede farver inspireret til logoet og webshoppens design, og så tester Misser alle produkterne, før de bliver sat til salg på Greencats.dk. På den måde sikrer jeg, at jeg hele tiden gør mig umage for at finde de bedste produkter på markedet, fortæller Gitte Specht.

Artiklen fortsætter under billedet …

– Foto: Bo Børresen

Indånder mikroplast

Det var også Misser, der fik Gittes øjne op for et uopdyrket marked inden for bæredygtigt katteudstyr:

»Jeg har erfaret, hvor svært det er at købe miljøvenligt ind til Misser. At købe økologisk kattemad og snacks er muligt i dag, men legetøj, huler, senge, pleje og øvrigt kattetilbehør er virkelig svært at finde i bæredygtige udgaver. Og de indeholder tit uanede mængder af plastik – enten i selve produktet eller i emballagen,« forklarer Gitte Specht og uddyber:

»Mange produkter til kæledyr indeholder syntetiske fibre. Sådanne fibre findes i meget af det legetøj og underlag, som vores kæledyr har og frigøres ved brug i hverdagen som mikroplast overalt i vores hjem. Det triste er, at det er små børn og kæledyr, som opholder sig tættest ved gulvet, hvor støvet samler sig, som indånder støvet. Det skræmmende er, at knap 30 procent af sådanne støvpartikler består af plastik.«

Artiklen fortsætter under billedet …

– Foto: Bo Børresen

Respekt for miljøet

Gitte Specht fortsætter:

»Det er den slags mikroplastholdigt støv, som ender i vores, i vores børns og i vores kæledyrs lunger. Og selvom der endnu ikke er videnskabeligt bevis på, hvor længe det bliver der, eller hvilken langtidseffekt det har, synes jeg ikke, det er en behagelig tanke.«

Gitte Specht fastslår, at alle produkterne i Greencats.dk er nøje udvalgt og håndplukket hos anerkendte og kvalitetsbevidste leverandører:

»Jeg bestræber mig på at skaffe den grønneste variant af produktet, der findes på markedet. Sortimentet udvælges med stor respekt for miljøet, men primært for kattenes sundhed og velvære. Alt i virksomheden skal så vidt muligt være bæredygtigt – også emballagen. På den måde kan mine kunder shoppe løs med god samvittighed over for både dyrene, klimaet og miljøet.«

Artiklen fortsætter under billedet …

– Foto: Bo Børresen

Nej tak til omrejsende tivoli

Bæredygtig eller ej, så mener Gitte Specht at dække endnu en mangelvare inden for udstyr til katte:

»Der er alt for meget kattelegetøj i farvestrålende plastik. Jeg vil gerne have, at vores hjem tager sig ordentligt ud, selvom vi har kat. Det behøver ikke at ligne et omrejsende tivoli fyldt med spraglet plastiklegetøj. Derfor vægter jeg også design og æstetik, når jeg udvælger mit sortiment,« slutter Gitte Specht, mens Misser misser med øjnene og napper en formiddagslur.

– Foto: Bo Børresen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Postkort fra … Vanløse Torv

Melia fra Amagerbro (til højre) og Nanna fra Østerbro har håndleddene fulde af egen produktion og glæder sig til, at deres bog om perlearmbånd udkommer. »Det bliver helt vildt,« siger Nanna. »Surrealistisk,« siger Melia.

12-årige Melia og 14-årige Nanna udgiver bog om perlearmbånd: »Det bliver helt vildt«