På grund af den ekstraordinære situation med coronavirus har Frederiksberg Kommune givet midlertidig tilladelse til, at der kan leveres dagligvarer om aftenen, natten og i weekenden.
På grund af den ekstraordinære situation med coronavirus har Frederiksberg Kommune givet midlertidig tilladelse til, at der kan leveres dagligvarer om aftenen, natten og i weekenden. - Foto: Torben Klint/Ritzau Scanpix

Nyt tiltag sikrer, at dagligvarer kan nå uhindret frem til byens butikker døgnet rundt

Frederiksberg Kommune gør det nu nemmere at få dagligvarer ud i butikkerne. Det sker ved at gøre det muligt at levere varer døgnet rundt.

Selvom der er dagligvarer nok, er der i øjeblikket en ekstraordinær stor efterspørgsel på varer i dagligvarebutikkerne. Det skyldes, at vores forbrugsmønstre har ændret sig på grund af situationen med coronavirus.

For eksempel er kantiner lukkede, og mange forbrugere handler stort ind frem for at handle flere gange om ugen. Frederiksberg Kommune har derfor valgt at dispensere fra de regler, der kan begrænse vareleveringen.

Borgmester Simon Aggesen (K) udtaler:

»Vi kan se, at folk handler i større mængder og til længere tid af gangen på grund af situationen med coronavirus i Danmark. Det skal vores dagligvarebutikker selvfølgelig kunne imødekomme, og derfor smidiggør vi nu reglerne for levering af varer til dagligvarebutikkerne. Jeg håber, at man som nabo til en dagligvarebutik i denne særlige situation vil bære over med, at der kan være lidt mere støj og trafik på skæve tidspunkter, end man er vant til.«

Initiativet kommer som følge af en anmodning fra transportminister Benny Engelbrecht (S) og miljøminister Lea Wermelin (S), som har sendt et brev til alle landets kommuner, hvori de opfordrer til, at der i en tidsbegrænset periode kan leveres varer døgnet rundt for at optimere udbringningen og vareflowet til dagligvarebutikkerne.

Frederiksberg Kommune har valgt at følge anmodningen, hvilket betyder, at der nu kan blive leveret varer også om aftenen, natten og i weekenden. Frederiksberg Kommune beklager eventuelle støjgener, som den særlige situation vil medføre, for de berørte borgere, der bor i nærheden af en dagligvarebutik.

Ændringen er trådt i kraft og gælder indtil videre til og med 24. marts 2020.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Mikkel Lunau.

En af coronakrisens helte: Gratis kører Mikkel medicin ud til ældre og syge

Malia French bager kager til takeaway i køkkenet under The American Pie Company i Skindergade. Caféen er lukket for gæster, men sælger takeaway.

Her er listen: Se de lokale butikker og restauranter, der har takeaway eller bringer ud