Lasse Dalipi ejer Café Moccador på Falkoner Allè.
Lasse Dalipi ejer Café Moccador på Falkoner Allè. - Foto: rkivfOTO: martin sørensen

Lasse fra Café Moccador: »Jeg er i chok«

Lasse Dalipi, der ejer Café Moccador på Falkoner Allé, frygter som andre erhvervsdrivende for sin café. Men stamkundernes store hjælp giver ham styrke.

»Man skal ikke spørge i dag, hvordan det går i dag. Jeg er i chok. Jeg har aldrig været så ked af det,« siger Lasse Dalipi der ejer Café Moccador og Dagmars Pizzeria på Falkoner Allé.

Meldingen fra statsministeren 17. marts om at cafeer og restauranter skal forblive lukket frem til 30. marts ramte hårdt, ikke kun hos Lasse, men overalt hos erhvervslivet, som kæmper for at overleve.

Lasse fortæller, at han allerede har tabt en million kroner og lige nu ser fremtiden alt andet end lys ud.

»Jeg har valgt helt at lukke ned i cafeen, da jeg ikke vil være skyld i, at folk bliver syge. Jeg har overvejet takeaway, men er gået væk fra det igen,« siger han.

Stamkunder hjælper

Der er ingen tvivl om, at Café Moccador har stamkunder, som gerne vil hjælpe Lasse og co over på den anden side af corona-lukningen.

Han fortæller med glæde i stemmen.

»Jeg har mange stamkunder, der kun er kommet for at støtte og vil gøre noget godt. De har slet ikke tænkt på, at de måske bliver smittet. Jeg har en stamkunde, der købte et gavekort på 500 kroner, betalte og rev så gavekortet i stykker. En anden kunde insisterede på at ville betale 200 kroner for en fadøl,« fortæller Lasse, der er taknemmelig for al den varme og hjælp fra stamkunderne.

Indtjeningen falder

Med musicalen ’Den Skaldede Frisør’ i Falconer måtte Lasse på en af de første spilledage sige nej til flere bookninger.

»Vi var booket i cafeen helt frem til 29. marts på grund af ’Den Skaldede Frisør’, men så lukkede teatret på grund af corona. Omsætningen i cafeen er faldet markant, og en lørdag faldt omsætningen fra 40.000 kroner til 5.000 kroner,« siger Lasse med bekymring i stemmen.

Lige nu er der stilhed i Cafe Moccador, der ligger på et travlt hjørne med Frederiksberg Centret som nærmeste nabo. Ikke mange mennesker går forbi på gaden og denne formiddag er det som om, at kalenderen burde vise helligdag.

»Jeg har sendt mine medarbejdere hjem, nu går jeg selv rundt i cafeen sammen med min datter og søn. Jeg er i gang med at gennemgå maden i cafeen, og jeg smed meget ud i går blandt andet mælk, ost og mad. Jeg vil prøve at fryse noget af det ned, og vil tage en snak med herbergerne på Lindevangs Allé om vi kan hjælpe dem med mad,« siger han.

Køb et gavekort

I disse coronatider handler det om at hjælpe de små erhvervsdrivende mere end nogen sinde. Lasse er bare en af dem, og som mange andre har han selv tænk på sin overlevelse.

»Jeg er i gang med at give folk mulighed for at købe eletroniske gavekort på Facebook til Café Moccador, som man kan indløse lige så snart, vi åbner igen. Man kan betale med mobilepay, ellers er der ingen krav. Jeg vil også gerne aflevere gavekort personligt på folks adresse, hvis de ikke har mulighed for at bruge Facebook,« siger han.

Solen vil skinne igen

»Frederiksberg ligner en spøgelsesby om aftenen,« lyder det fra Lasse, der håber at regeringen går ind og hjælper de lokale spisesteder og andre erhvervsdrivende på Frederiksberg.

»Omsætningen i mit pizzeria er faldet meget. Jeg holder Dagmar Pizzeria på Falkoner Allé åbent et par timer om aftenen. Jeg håber, vi alle klarer krisen, ellers bliver det en død gade, siger han om Falkoner Allé fremtid.

Lasse fra Café Moccador er dog ikke en sortseer, så han prøver at tænke positivt og håber på, at alle igen kan åbne efter 14. april.

»Men det bliver helt sikkert en anden verden, vi åbner til, men så begynder verden med smil og sol,« siger Lasse og takker endnu en gang for kunderne, der står bag ham hele vejen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Peter Koldby i sin forretning på Østerbrogade.

Optiker vælger at holde lukket

Billedtekst. FOTO: NAVN

Nærpoliti: Vi er til stede