Bølgerne kan godt gå højt i de små hjem under coronakrisen. Nu udvider Frederiksberg Kommune telefontiden til den åbne, anonyme familierådgivning.
Bølgerne kan godt gå højt i de små hjem under coronakrisen. Nu udvider Frederiksberg Kommune telefontiden til den åbne, anonyme familierådgivning. - Foto: Lars Gejl/Ritzau Scanpix

Coronakrisen kradser i familieidyllen: Forældrerådgivning udvider telefontiden

Hjemmegående børn og forældre kan med tiden være en sprængfarlig cocktail. Coronakrisen har fået Frederiksberg Kommune til at udvide den åbne, anonyme familierådgivning på tlf. 38 21 38 38.

Den nuværende situation med hjemmegående børn og forældre er udfordrende for mange familier. Børnene savner den vanlige struktur og sociale kontakt med jævnaldrende. Alle skal finde nye måder at håndtere hverdagen på, og der kan let opstå konflikter.

For unge kan isolationen og manglen på kontakt til vennerne være svær. Ængstelse og mørke tanker kan komme til at fylde meget.

Derfor sættes Frederiksberg Kommunes åbne, anonyme rådgivning nu mere aktivt ind i coronaberedskabet. Telefontiden udvides, så rådgivningen er åben på alle hverdage kl. 08.00-10.00. Telefonnummeret er det samme: 38 21 38 38.

En angstfyldt tid

Den åbne, anonyme rådgivning omfatter alle kommunens børnefamilier samt unge i alderen 15-25 år. I telefontiden aftales det videre forløb, hvor psykologer tilbyder rådgivnings- og samtaleforløb til børnefamilier. Det kan for eksempel være om udfordringer med at få familielivet til at fungere i en anderledes og angstfyldt tid.

Forældre henvender sig typisk om udfordringer med at forstå og takle deres børns emotionelle og adfærdsmæssige reaktioner. Det kan for eksempel være angst, trodsighed, vredesudbrud og tristhed. Ligeledes henvender mange forældre sig om deres børns begyndende teenageliv.

Unge henvender sig først og fremmest om vanskeligheder med at klare hverdagen – eksempelvis på grund af angst og nedtrykthed eller vanskeligheder i de nære relationer.

Følger situationen

Enhedslistens medlem af børneudvalget på Frederiksberg, Daniel Panduro, siger om den uvante situation i de fleste familier:

»Jeg forstår så udmærket, at spændingerne i mange familier bliver endnu større, når børnene ikke kan komme i skole eller børnehave. Derfor er der brug for et telefonnummer, man kan ringe til, når det ramler.«

Frederiksberg Kommune følger antallet af henvendelser tæt og udvider åbningstiden yderligere, såfremt der bliver behov for det. Familier, som allerede har kontakt til en medarbejder i Fællesrådgivningen, kan fortsat henvende sig direkte til den pågældende.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Lars Christian Kræmmer sidder og maler på et stykke artmoney. Valutaen har ført ham til blandt andet Nordamerika, Østeuropa og Japan.

Artmoney er kommet til byen

Regionsrådsformand Sofie Hæstorp Andersen (S) og overlæge Jan Bonde på Rigshospitalet. FOTO: Ida Guldbæk Andersen/ Ritzau Scanpix

Ny afdeling for covid-19 på Riget