Forpladsen ved Frederiksberg Centret skal have ny belægning.
Forpladsen ved Frederiksberg Centret skal have ny belægning. - Foto: Heidi Engelund

Ny forplads ved Frederiksberg Centret: Klinkerne er på vej fra Tyskland

Hvor Søren er cykelstativerne blevet af? Sådan lød det forleden fra en ældre dame, da hun ville parkere sin cykel på forpladsen ved Frederiksberg Centret på Solbjergvej.

Der er også blevet noget tomt uden de mange cykler, der plejer at brede sig ikke kun i cykelstativerne, men også rundt omkring på forpladsen.

Årsagen er, at forpladsen skal have nye belægning og klinkerne er bestilt i Tyskland. Klinkerne blev bestilt før corona-krisen, så det er lidt usikkerhed om, hvornår klinkerne er på dansk grund. Men Frederiksberg Kommune håber på til maj.

Lige så snart klinkerne er landet på Frederiksberg, så går Vej- og Park i gang med arbejdet.

Den nye belægning skal ikke kun være på selve forpladsen på Solbjergvej, den fortsætter rundt om hjørnerne på Falkoner Allé og Solbjerg Plads, så hele området bliver ensartet.

Udeservering på vej

De manglende cykelstativer har været en tur hos maleren for at blive malet i den velkendte frederiksberg-grøn, og cykelstativerne skulle meget snart være klar til at blive sat op igen. Måske allerede i denne uge.

Cykelstativerne, der normalt befinder sig tæt på facaden af Frederiksberg Centret, bliver fjernet, så der kan blive gjort plads til udeservering langs facaden. Udeserveringen bliver fra Holms Bageri på hjørnet og ned langs facaden på Solbjergvej til indgangen midt på centret.

Det betyder, at facaden bliver friholdt for cykelparkering, da det er et ønske om at få et mere levende byliv. Men der vil dog stadig være masser af muligheder på pladsen for at parkere sin cykel, og der vil også stadig være cykelstativer på den anden side af centret.

Stadepladser i ny og næ

Der skal også gøres plads til stadepladser på forpladsen på Solbjergvej, så der er mulighed for at sætte stader op. Stadepladserne bliver dog ikke permanente, men fra tid til anden, når der for eksempel er en bogmesse eller en blomstermesse.

Så er det ellers bare at glæde sig til, at foråret kommer, den nye plads bliver færdig og livet igen vender retur efter corona-krisen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Tårnbys borgmester Allan S. Andersen skal styre tirsdages kommunalbestyrelsesmøde via video.

Kommunalbestyrelsesmøde på video

Skateparken er nu lukket.

Flere steder lukket i Fælledparken