Så kan du godt begynde at glæde dig til det næste besøg i København Zoo. Der er en genåbning i sigte.
Så kan du godt begynde at glæde dig til det næste besøg i København Zoo. Der er en genåbning i sigte. - Foto: Frank Rønsholt

Grønt lys: Nu åbner Zoo igen

Rigspolitiet har netop godkendt, at landets zoologiske anlæg kan genåbne. Fra fredag 1. maj bliver det igen muligt at opleve de vilde dyr i København Zoo.

Beslutningen om igen at byde zoo-gæster indenfor er truffet efter, at Rigspolitiets retningslinjer er blevet opdateret. Her lyder det blandt andet, at zoologiske haver, safariparker og forlystelsesparker igen må holde åbent, og at det igen er tilladt at besøge dem, så længe sundhedsmyndighedernes krav og anbefalinger overholdes.

København Zoo har haft lukket siden 18. marts på baggrund af de anbefalinger, der på daværende tidspunkt kom fra regeringen og sundhedsmyndighederne.

»Vi er allerede nu i fuld gang med at sikre, at alle krav og anbefalinger fra politi og sundhedsmyndigheder bliver overholdt, så man kan få en sikker tur i zoo. Vi vil derudover også løbende være i dialog med myndighederne, så vi tilpasser forholdene, efterhånden som retningslinjerne måtte ændre sig,« udtaler administrerende direktør i København Zoo, Jørgen Nielsen, i en pressemeddelelse, og tilføjer:

»Vi opfordrer samtidig til, at vores gæster også hjælper med at gøre turen i Zoo til en god og smittefri oplevelse ved at sikre god håndhygiejne og sørge for at holde afstand til andre. Har man symptomer på COVID-19, beder vi om, at man bliver hjemme.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Valby har ventet længe, men på fredag er der passage over ringvejen ved Sønderkær.

Gå tur over Folehavens nye bro fra på fredag

Amagerværket leverer nu fjernvarme med bæredygtig biomasse.

Grøn melding: Afsked med sort kul til fjernvarmen