Ring 69 13 80 90 og tryk 2, så er du igennem til en god historie. Historietelefonen udkommer med en ny historie hver anden dag.
Ring 69 13 80 90 og tryk 2, så er du igennem til en god historie. Historietelefonen udkommer med en ny historie hver anden dag. - Foto: Martin Runeborg/Ritzau Scanpix

Glem alt om pc og tablet: Ring og få læst en historie op i telefonen

Nu kan du blive underholdt med en historie ved at ringe til et godt, gammeldags telefonnummer. Det er Frederiksbergmuseerne, der står bag Historietelefonen, hvor kulturen kun er et opkald væk.

Ikke alle er lige hjemmevante på en computer. For nogle ældre kan digitale kulturtilbud være svært tilgængelige. Det råder Frederiksbergmuseerne nu bod på med et godt, gammeldags telefonnummer.

De seneste uger har der været rig lejlighed til at se flotte live-streams og høre gode podcasts. Aldrig har behovet for at blive underholdt derhjemme været større, og mange aktører udkommer på nye spændende måder.

Men midt i al det flotte indhold har Frederiksbergmuseerne, der tæller Storm P. Museet, Cisternerne, Bakkehuset, Møstings Hus og Alhambra – Museet for humor & satire, spottet en gruppe, som de mange tilbud ikke når. Nemlig de ældre, der ikke har mulighed for at logge på computeren eller iPad’en og blive underholdt derhjemme. Derfor har Frederiksbergmuseerne opfundet Historietelefonen.

H.C. Andersen og PH

Med Historietelefonen ringer du til Frederiksbergmuseernes hovednummer på tlf. 69 13 80 90 og trykker 2, og så er du allerede i gang med at høre en historie. Det kan for eksempel være H. C. Andersens breve fra Bakkehusets store arkiv. Eller sjove historier om gamle revystjerner som Liva Weel og PH.

Idéen opstod, da Frederiksbergmuseernes netværksgrupper for ældre blev aflyst på grund af covid-19. Det stod klart, at nogle af disse mennesker ville få svært ved at bruge museernes aktuelle, digitale tilbud.

»Vores museer rummer så utroligt mange fantastiske fortællinger, som bare venter på at blive fortalt, og vi glæder os umådeligt meget til at kunne åbne op igen. Men indtil da vil vi gerne sikre, at alle har mulighed for at blive underholdt og begejstret. Det tror vi, at Historietelefonen kan medvirke til,« udtaler Astrid la Cour, direktør for Frederiksbergmuseerne.

Historietelefonen udkommer med en ny historie hver anden dag.

Herunder du høre en introduktion samt et afsnit fra Historietelefonen:

Historietelefonen intro + brev fra H.C. Andersen, del 1 by Minby.dk

Stream Historietelefonen intro + brev fra H.C. Andersen, del 1 by Minby.dk from desktop or your mobile device

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Stille var det ikke, da gravkøer og andre store maskiner jævnede det hvide hus.

Da det gamle hus blev jævnet med jorden

Vi skulle spare 34 mio., men får havnepromenade, flere udvalg, gæld og måske skattestigninger