Frederiksberg Svømmehal er bygget i årene 1931-34. Næste svømmetur i den næsten 90 år gamle hal bliver i sommeren 2021.
Frederiksberg Svømmehal er bygget i årene 1931-34. Næste svømmetur i den næsten 90 år gamle hal bliver i sommeren 2021. - Foto: René Mølskov

Ingen svømning før sommeren 2021

Kultur- og fritidsudvalget har besluttet, at Frederiksberg Svømmehal ikke genåbner i indeværende måned, hvorefter en planlagt renovering skydes i gang.

Det var meningen, at Frederiksberg Svømmehal skulle lukke for en større renovering begyndende 29. maj 2020, men da svømmehallen holder ufrivilligt lukket grundet corona, fremrykker Frederiksberg Kommune lukningen.

I bygningen findes en række andre faciliteter, som Massagetid, klinik for fodterapi og frisører. Disse faciliteter vil forsat have åbent frem til 29. maj 2020.

»Frederiksberg Svømmehal er en ikonisk kulturinstitution. Der er mange, som vil savne den. Men vi kan alle se frem til en forbedret og renoveret svømmehal på den anden side,« lover borgmester Simon Aggesen (K).

Formand for kultur- og fritidsudvalget, Nikolaj Bøgh (K), supplerer:

»Vi har besluttet, at vi ikke genåbner svømmehallen inden renoveringen. Nu udnytter vi i stedet tiden til at få tømt svømmehallen i maj måned og gjort klar til renoveringen.«

Frederiksberg Svømmehal forventes at genåbne i løbet af sommeren 2021. Mens den holder lukket, henvises der til Flintholm Svømmehal, hvis åbning dog afhænger af coronasituationen.

Frederiksberg Svømmehal er bygget i årene 1931-34 og en af Danmarks ældste svømmehaller. Hvert år besøger omkring 600.000 gæsterstedet, som dermed også er en af landets mest besøgte svømmehaller. De mange års flittige brug af huset har sat sine spor på den flotte røde bygning på Helgesvej, hvilket gør svømmehallen moden til en omfattende renovering.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Danske Hospitalsklovne plejede at besøge indlagte børn på Rigshospitalet - nu besøger de dem i stedet digitalt.

Hospitalsklovne rykker ind digitalt: »Det betyder vildt meget«

Svaner bygger altid rede samme sted og af det, de kan finde. Her i Sortedams Sø er det i høj grad affald som gamle plastikposer, der driver forbi, og som derfor ender i reden, men det kan være farligt for fuglene advarer Dyrenes Beskyttelse.

Svanerne i Søerne bygger rede af københavnernes efterladte affald