Madkastellet driver til daglig tre spisesteder i Zoo; Bistro panpan i pandaanlægget samt Spisehuset FOLK og Café Botanika, der alle har været lukket i forbindelse med coronakrisen.
Madkastellet driver til daglig tre spisesteder i Zoo; Bistro panpan i pandaanlægget samt Spisehuset FOLK og Café Botanika, der alle har været lukket i forbindelse med coronakrisen. - Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Spis og red dyrene: Ny restaurant donerer del af omsætning til Zoo

I sidste uge meddelte Københavns Zoo, at de stod i en vanskelig situation rent økonomisk og muligvis var tvunget til at aflive nogle af dyrene som konsekvens af faldende omsætning. Siden er det strømmet til med støttekroner, og nu er der mere hjælp på vej til Zoologisk Have.

På mandag slår cateringvirksomheden Madkastellet nemlig dørene op til en ny, midlertidig restaurant, der vil donere 14 procent af deres omsætning til Zoologisk Have. Restauranten har til huse på Roskildevej 34 – lige ved siden af Zoologisk Have.

Cateringvirksomheden Madkastellet driver selv en række spisesteder – blandt andet i Zoologisk Have, som har været lukket under corona-krisen. Derfor er pop-up-restauranten også et forsøg på at kickstarte Madkastellets egen omsætning.

Ikke desto mindre donerer Madkastellet 14 procent af omsætningen fra pop-up-restauranten til Zoologisk Have, og det glæder Zoologisk Haves administrerende direktør, Jørgen Nielsen.

»For øjeblikket har vi brug for al den støtte, vi kan få, og jeg er derfor meget begejstret over initiativet fra Madkastellet. Det er en hård tid for mange, og det er yderst prisværdigt, at Madkastellet har overskud til et initiativ som dette. Vi savner vores gæster hver dag, og selvom de stadig ikke må komme i Zoo, glæder vi os til at se liv i restauranten igen,« siger han.

Den nye pop-up-restaurant serverer både brunch og treretters menu.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Overborgmester Frank Jensen besøgte i sidste uge baren Mikkeller for at høre ejer Mikkel Bo Bjergsøs input til, hvordan Københavns Kommune kan hjælpe det trængte erhvervsliv. »Jeg er glad for, at politikerne ønsker at skabe nogle alternative løsninger til det, der var før. For jeg tror, det er vigtigt, at vi i København gør det til en fælles kamp at redde vores by og vores restauranter. Alternativet er, at halvdelen af restauranterne er lukket om bare et halvt år,« siger Mikkel Bo Bjergsø.

Udeservering i parker skal hjælpe byens trængte spisesteder

Postkort fra ….. Dybendalsvej