Energirenoverede boliger vinder stor popularitet

Køb og salg af boliger afhænger mere end nogensinde af boligens energimærke, som dermed har meget at sige for boligens værdi. Det er da heller ikke uden grund, at der er så skarpt et fokus på netop energivenlighed – først og fremmest handler det om at skåne miljøet, men der er ligeledes penge at spare på forbrug, når boligen har fået en energirenovering.

Energirenovation giver sund økonomi og sundt klima

Udover at være en økonomisk investering er de energivenlige tiltag faktisk også med til at give et sundere indeklima. En af de største områder i den forbindelse er isolation. Kvaliteten af boligens isolering afhænger af boligens alder samt hvilken type isolering, den er udstyret med, men som oftest er denne isolering langt fra optimal. Dårlig isolation af tag og loft er især med til at gøre varmeregningen stor.

Derfor er efterisolation af eksempelvis inder- og ydervægge samt loft en effektiv måde at undgå varmetab på, og som samtidigt giver et sundere indeklima uden skimmelsvamp og andet råd. Udskiftning af vinduer og døre sker også ofte i forbindelse med energirenovation, da der her findes specielle vinduer og døre med friskluftsventilation. Elregningen kan også kommes til livs, når du vælger at energirenovere. Her er solcelleanlægget er en populær løsning, hvormed du kan producere din egen strøm og nyde godt af den i mange år frem.

Energirenovation øger ejendomsprisen

I kraft af den stigende popularitet øges energirenoverede boligers salgspris markant, når der skal købes eller sælges. I forhold til boliger uden energivenlige løsninger har de energirenoverede boliger en væsentlig større værdi, da de generelt er mere efterspurgte. Er energimærkningen eksempelvis én karakter højere end et andet lignende hus, stiger prisen gennemsnitligt med 40.000-50.000 kr. Hvad enten du altså overvejer at sælge eller gerne vil skære ned på forbruget, er de energivenlige løsninger en fornuftig investering, der hurtigt tjenes hjem.

Går du med overvejelser om at optimere din bolig med energivenlige løsninger, kan du finde hjælp til finansieringen gennem de forskellige muligheder for quicklån, der udbydes.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Krumspring vender dårlig udvikling

Kunst der opsøger beskueren