Det er blandt andet Vestergade, der er blevet til en selvudråbt cannabiszone. Foto: Benedicte Lorenzen

Falske skilte gør flere steder i byen til cannabis-zoner

HASH-TAG. Kreative skiltemalere har udråbt dele af København som cannabis-zone. Københavns Kommune afviser at have noget med skiltene at gøre.

»Autoriteret cannabis zone«. Stådan står der på et skilt, der er hængt op på Rådhuspladsen ved indgangen til Vestergade.

Lignende skilte er spottet flere steder i byen og udråber områderne til zoner, hvor det er tilladt at fyre en fed i bestemte tidsperioder.

Københavns Kommunes logo, den grafiske udformning og en markering for en aldersgrænse på 18+ får skiltene til at se ganske officielle ud ved første øjekast, men materialevalg og opsætningen afslører hurtigt, at det ikke er kommunens skiltemalere, der har været i aktion.

Kreativ med kopimaskine

Flere borgere har spurgt ind til skiltene på Københavns Kommunes facebook-side.

»Det er ikke os, der står bag skiltene, men derimod nogle borgere, som har været lidt for kreative med kopimaskinen. Det er selvfølgelig ikke i orden at bruge vores logo, når kommunen ikke står bag,« skriver Københavns Kommune på deres facebook-side.

Skiltene er også forsynet med to hashtags – #dingrønneby og #komsåfrank – en opfordring til overborgmester Frank Jensen om at sætte ekstra tryk på legaliseringen af hash.

Overborgmesteren har flere gange foreslået en model, som handler om forsøg med kontrolleret legalisering af hash, men forslaget har ikke vundet gehør på Christiansborg.

Til TV2 Lorry oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen, at der ikke er givet tilladelse til skiltene, og at de vil blive fjernet i takt med, at deres driftsmedarbejdere støder på dem.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Aslan er landets bedste apoteker

En park blev til i Ørestad