STORM20 udstiller lysværk og arrangerer workshop som en del af Copenhagen Light Festival. Foto: STORM20

Københavnske neonskilte og matematisk model: Oplev særligt kunstværk i aften

FERNISERING: I krydset mellem Stormgade og H. C. Andersens Boulevard bliver der i dag 6. februar kastet lys over STORM20. Fra klokken 17 ferniseres et helt særligt lysværk i anledningen af Copenhagen Light Festival, der vil kunne opleves hele februar måned. Udover at lysværket bliver vist, vil der også være mulighed for at lave sit helt eget lysværk i STORM20s lokaler.

Dark Matters står bag neonværket

Designstudiet Dark Matters har skabt kunstværket, der bliver ferniseret i aften. Designstudiet er kunst balanceret mellem alt fra arkitektur til scenografi. De er inspirerede af Københavns neonskilte, og det er lysværket, der lyser for første gang i aften også. Udover at lade sig inspirere af det københavnske gadelys, bærer værket også præg af Alan Turings matematiske model reaction-diffusion, der i den positivistiske verden har beskæftiget sig med dyremønstre på zebraer og katte. Modellen bruges i dag også i computergrafiker. Lysværket beskrives som: »en kunstform, der tiltaler unge til at lære kodning og tit er en del af digitale workshops og makerspaces verden over,« skriver STORM20 i en pressemeddelelse.

Ferniseringen og workshop er gratis.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Aktiv vinterferie: Amager Børnemusikfestival spiller op til dans

Lovlig eller ulovlig: Udvalg følger byggeplaner på bryggen nøje