Foto: Arkitema Architects/NCC

Hotelbyggeri: NCC skal omdanne Ørkenfortet til Hilton

ATP Ejendomme og NCC har indgået kontrakt om renovering og udbygning af det tidligere Nordea hovedkvarter, som går en ny fremtid i møde som hotel Hilton Copenhagen City Center. Kontrakten lyder på cirka 600 mio. kroner.

Den karakteristiske bygning med den flere meter høje betonmur langs Torvegade er opført i årene 1957-1962, tegnet af arkitekten Palle Suenson og var oprindeligt hovedsæde for skibsværftet B&W. Siden blev den hovedsæde for Privatbanken, der blev til Nordea, som har haft til huse på adressen frem til efteråret 2017.

Den gennemgribende renovering og ombygning vil give den fortlignende bygning en mere åben og imødekommende facade på Christianshavns nye Hilton Copenhagen City Center hotel på Strandgade 7. Det sker blandt andet med en transparent tilbygning på bygningens betonbase, ligesom der kommer en ny bred trappe fra Knippelsbro til havnepromenaden og hotellets restaurant ved kajkanten.

Nu er bygningen tømt, alle skillevægge fjernet og den står som 28.500 kvadratmeter råhus, klar til at NCC’s håndværkere kan rykke ind og gå i gang med arbejdet. Byggeriet går i gang i løbet af sommeren og hotellet forventes klar til åbning i sommeren 2021. nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Miljøfestival: Klimaet skal ind i hverdagen

Giv dit brugte sportstøj til fattige børn