Selv om det ikke har være tilladt, har mange i tidens løb hoppet i vandet fra Kalvebod Bølge. Nu vil kommunen oprette badezone i området. Arkivfoto: Torben Huss/Ritzau Scanpix

Nu skal det være tilladt: Badezone på vej ved Kalvebod Bølge

Mange har taget en dukkert ved Kalvebod Bølge siden indvielsen i 2013, men det har ikke været tilladt. Nu skal der være badezone ved ‘bølgen’.

Det skal være tilladt at hoppe i havnen ved den del af Kalvebod Bølge, som ligger tættest på Langebro.

»Det har jeg da altid gjort,« tænker du måske.

Jo, det kan godt være, men det har altså ikke været tilladt. Området har ikke hidtil været udpeget til en såkaldt badezone i Københavns Havn, men det skal der laves om på nu.

Kultur- og Fritidsforvaltningen har netop sendt et forslag i høring, der vil gøre den nordlige del af Kalvebod Bølge – ud for Nykredit-bygningen – til badezone. Det betyder, at der vil være åbent for at bade i havnen året rundt, men det sker på eget ansvar og uden opsyn af livreddere.

LÆS OGSÅ: Hop i vandet i verdens bedste badeby

Badezonen skal afgrænses af banetov eller flydespærrer, og der skal opsættes en tavle, der elektronisk kan advare mod forurenet badevand.

Omfattende badning

»Placeringen er valgt, fordi det her er muligt at etablere en badezone under hensyntagen til vandkvalitet og havnetrafik. Hertil kommer, at der allerede nu (i strid med havnereglementet) finder omfattende badning sted ved Kalvebod Bølge,« skriver Kultur- og Fritidsforvaltningen i forslaget, der lige nu er i høring på Københavns Kommunes høringsportal blivhoert.kk.dk

Efter planen skal badezonen være klar, når sommersolen kaster sine stråler over Kalvebod Bølge i juni. Men det kræver, at politikerne først nikker ja til forslaget.

Kultur- og Fritidsudvalget drøfter forslaget på deres møde onsdag 27. februar.

LÆS OGSÅ: Byen bugner af god arkitektur

OPDATERING, 28. februar: Kultur- og Fritidsudvalget godkendte indstillingen

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Max skal være leder på kæmpeskole

Frida fra Østerbro vil med på frimærke