Nu kan du gå ned i metroen på Kongens Nytorv ad den nye trappe ved Strøget. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Ny trappe er åbnet: Gå ned i metroen fra Strøget

Onsdag åbnede en ny metrotrappe ved Strøget og det første stykke af den tunnel, der skal forbinde den nye og den gamle metro ved Kgs. Nytorv

Tidspunktet, hvor den kommende metro Cityringen åbner, nærmer sig. Onsdag fik metropassagerer den første forsmag på, hvad der venter til sommer.

Her blev metroens nye hovedtrappe på Kongens Nytorv nemlig indviet.

Samtidig åbnede det første stykke af den gangtunnel, der vil forbinde den eksisterende station med den nye metrostation, når Cityringen åbner.

Kongens Nytorv bliver sammen med Frederiksberg Station knudepunkter, hvor den nye metrolinje, Cityringen, krydser den eksisterende metrolinje.

For at gøre det så nemt som muligt for passagererne at skifte mellem linjerne bliver de to underjordiske stationer på Kongens Nytorv forbundet med en gangtunnel.

Fra Strøget i metroen

Tunnelen vil i første omgang forbinde den nye hovedtrappe for enden af Strøget med den eksisterende metrostation.

»Når Cityringen åbner, bliver metrostationen på Kongens Nytorv en af de tre mest besøgte stationer i Danmark, mens passagertallet bliver mere end fordoblet. Et nyt metroknudepunkt af den størrelse kræver nem og hurtig adgang. Derfor er vi glade for at kunne byde vores kunder velkommen til metroens nye hovedtrappe og den gangtunnel, der vil forbinde den eksisterende station med den nye metrostation, når Cityringen åbner,« siger Metroselskabets kundedirektør, Rebekka Nymark i en pressemeddelelse.

Metrotrapper ned til metroens nye tunnel, der forbinder de to linjer under jorden, åbner ved Kongens Nytorv i København, onsdag den 20. marts 2019. Tusindvis af mennesker strømmer allerede gennem Kongens Nytorv Station, og når den nye metrolinje åbner til sommer ventes der endnu flere, da denne station bliver knudepunkt mellem den nye og de gamle linjer.. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)

Fortsat byggeaktivitet

Den hidtidige trappenedgang til den eksisterende metrostation lukkes nu helt, mens elevatoren ved trappen fortsat ikke kan benyttes. Passagererne opfordres derfor også til at benytte udgangen gennem cykelkælderen.

Helt frem til åbningen af Cityringen vil dele af Kongens Nytorv fortsat være spærret af, og området vil være præget af byggeaktivitet i forbindelse med indretningen af stationspladsen.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Kom til brugerskabte koncerter i dit nabolag

Send hilsner til flygtningebørn i Danmark