40 københavnere sejlede på St. Patricks Day ud i de københavnske kanaler for at samle skrald. PR-foto

Grøn søndag: 350 kilo skrald samlet i Københavns kanaler

AFFALD. På den irske nationaldag bliver bygninger og sågar floder verden over badet i grønt lys. I København blev dagen grøn på en anden måde.

ST. patrick day: 350 kilo skrald. Det blev udbyttet, da mange københavnere benyttede den irske nationaldag, St. Patricks Day, i søndags til at samle skrald i Københavns kanaler.

På den irske nationaldag, St. Patrick’s Day, der fejres hvert år den 17. marts, er der tradition for at gøre storbyer over hele verden grønne for en dag. Ofte er der tale om at ’farve’ bygninger, statuer og landemærker grønne med grønt lys – som det i år var tilfældet med for eksempel Chicago River.

Grønt på en anden måde

I København blev vandet dog gjort grønt på en anden måde: Her opfordrede Tourism Ireland nemlig danskerne til at hjælpe med at gøre København grønnere ved at tage på kajaktur med NGO’en GreenKayak for at samle skrald fra byens kanaler.

40 københavnere tog imod opfordringen, og at der var noget at sejle ud efter, kunne man konstatere, da de vendte hjem til kajen med i alt 350 kilo affald.

»St. Patrick’s Day er de seneste år blevet brugt til at kaste grønt lys på en række ikoniske bygninger og storbyer rundt omkring i verden. Men i år ville vi gerne give ordet ’grøn’ en ny betydning,« forklarer Rikke Aagaard Petersen, Publicity & Trade Marketing Executive hos Tourism Ireland, om weekendens initiativ.

Som afslutning på samarbejdet har GreenKayak netop doneret en kajak til Irlands hovedstad, Dublin, for at videreføre det danske initiativ.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Ung New Orleans-lyd fra Europa

Mand anholdt for narkokørsel i stjålet bil