Nu må der kun være 200 løbehjul i Middelalderbyen og 3000 i resten af byen. Arkivfoto: Jens Dresling / Ritzau Scanpix

Cyklister: El-løbehjul må gerne være på cykelstierne

Af Tine Andersen og Sunny Singh

Der er delte meninger om de nye el-løbehjul i det københavnske gadebillede. Det kan en hurtig rundttur på et socialt medie eller to bekræfte. Nu kan en undersøgelse fra Gjensidige Forsikring også. Den viser, at kun hver syvende dansker er decideret tilhænger af el-løbehjulene.

kbhliv.dk er har været på gaden for at høre københavnerne, hvad de mener om de nye konkurrenter på cykelstierne. 

En fleksibel tur rundt i byen

»Jeg synes, det er fucking fedt, at man kan køre rundt på et løbehjul. Det er en god måde at transportere sig selv på,« siger 24-årige studerende Amalie Aagaard.

Hun er ikke den eneste, der synes, at de eldrevne løbehjul er en god tilføjelse til transportmulighederne i København. 29-årige Jesper Schierling mener også, at der kan være fordele for klimaet. 

»Det er et bud på, hvordan man kan komme lettere rundt i byen uden at skulle køre bil, så jeg synes, det er en positiv ting,« siger den 29-årige musiker, Jesper Schierling, der endnu ikke har haft en dårlig oplevelse med el-løbehjulene.

Behov for færdselsregler

Når der kommer nye til, skal man dog lige finde ud af, hvordan man bedst muligt deles om pladsen på cykelstierne.

»Jeg synes absolut, at jeg er mere påpasselig på cykelstien. Jeg synes der skal være nogle regler, eller en ny kultur omkring hvordan man begår sig på de her løbehjul,« siger Amalie Aagaard, der før har oplevet, at man skal tænke sig om en ekstra gang som cyklist, når der kommer et el-løbehjul fræsende forbi.

En foreløbig succes

I øjeblikket kører der cirka 400 el-løbehjul rundt på de københavnske cykelstier, hvilket er et tal der er steget siden de kom på gaden den 17. januar 2019. Det er blandt andet det svenske firma Voi, som står for udlejningen af løbehjulene i København, hvilket ifølge firmaet selv, har været en foreløbig succes med over 1000 benyttelser af el-løbehjul om dagen.

Voi har endnu ikke modtaget en tilladelse fra Københavns Kommune til at have opladerstandere stående i byen, da det endnu er en testperiode. Derfor har firmaet ansat et ‘’Street team’’, som indsamler el-løbehjulene i løbet af natten, så de ikke flyder i bybilledet og samtidig også sørger for, at de opladt til den kommende dags elektriske løbehjulsture.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Blackstone-ejendom: Svalegården gør klar til sagsanlæg

Danmarks næste klassiker er fundet: Nu kommer møblerne på museum