De nøgne kvinder på fotografierne poserer i naturomgivelser. Foto: PR

Kunst på Nytorv: Nøgne kvinder i naturen

KROPSKÆRLIGHED. »Female Beauty« er et kunstprojekt, som skal få kvinder til at elske deres krop. Dette opnås igennem fotografier af nøgne kvinder.

Af NMB

 

INDRE BY: T.o.m 31. marts kan man opleve en stor kunstudstilling på Nytorv lavet af Fotokunstneren Mathilde Grafström.

Udstillingen »Female Beauty« er, som titlen antyder, en hyldest til kvinder og kvindekroppe. Mange kvinder har negative billeder af dem selv og deres krop, og dette vil Grafström bekæmpe. Derfor har hun taget en række fotografier af almindelige kvinder, som omgives af natur. Dette skal symbolisere den uendelighed af skønhed, alle kvinder bærer på, så længe de blot tør hvile i sig selv, finde skønheden frem og dele den med andre.

Kunstprojektet er faktisk nærmere et kærlighedsprojekt, som skal inspirere kvinder til at give sig selv plads til at være og elske sig selv, som de er.

I disse tider er der mange, særligt unge kvinder, som oplever at man bør have selvkritisk syn. Fotografierne skal være et modsvar til den nypuritanske tendens, der er blevet helt normal. Opfattelsen af, hvad skønhed er, bliver forvrænget af, at stort set alle billeder man ser i medierne i dag er photoshoppede. Af denne grund er kvinderne på Grafströms fotografier selvfølgelig ikke photoshoppede. Derfor kan man let se bag facaden og fornemme kvindernes spontane livsudtryk.

Mathilde Grafström har lavet denne udstilling som en fortsættelse af udstillingen i 2016.

nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Designer Forum flytter

Fra Irmapige til direktør