Som led i et testforsøg har der kørt to elbusser på linje 3A for at gøre blandt andet Københavns Kommune, Movia og energiselskabet E.ON klogere på elbusteknologien. Arkivfoto: Michael Paldan

Elbus-forsøg er en succes: Nu kommer der nye ‘rene’ linjer

92 procent af passagererne er tilfredse med elbusserne på linje 3A. Nu skal elbusserne udbredes til hele København.

I de seneste to år har to elbusser kørt på linje 3A som et testforsøg. Og passagererne er glade for busserne, viser en ny undersøgelse.

Passageranalysen viser, at hele 93 procent af de adspurgte er tilfredse eller meget tilfredse med elbusserne samlet set. Isør det mindre støjniveau og det positive ved at køre på el i stedet for diesel, begejstrer passagererne.

Forsøget er sket som et led i Københavns Kommunes vision om at udskifte alle byens dieselbusser med elbusser. Planen er, at den sidste dieselbus skal køre af vejene i 2025.

To nye linjer

Allerede i december i år vil København få de første to ’rene’ elbuslinjer på den travle linje 2A og en ny linje 18.

»Alle københavnere skal kunne trække vejret frit uden at bekymre sig om deres helbred. Derfor investerer vi massivt i grøn, kollektiv transport og tester nye teknologier. Fra december i år vil mere end hver ottende bus i København hverken larme, svine eller udlede CO2 – København skal også på dette felt gå forrest i den grønne omstilling,« siger overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Testforsøget har vist, at elbusserne er populære blandt passagererne, men også, at der er visse udfordringer.

»Blandt de vigtige erfaringer er, at den nuværende metode, hvor bussen oplades ved endestationen via en arm på taget af bussen, ikke er pålidelig nok på grund af snavs på kontaktfladerne. Det har betydet, at opladningen nogle gange har varet længere end ventet, og det har påvirket buskøreplanen – og dermed også chaufførernes pauser,« konkluderes det i testforsøget.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Ung debutforfatter fortæller om at bruge sin krop som et møbel

Forårsæsonen med søndagskoncerter rundes af