Nordea-fonden giver 4,4 millioner kroner til en ny børneetage på Københavns Hovedbibliotek. PR-foto: Kristoffer Juel Poulsen

Godt nyt for unge læseheste: Bibliotek får etage kun for børn

Københavns Hovedbibliotek i Krystalgade får en ny børneetage. Nordea Fonden skyder 4,4 millioner kroner i projektet, som skal stimulere børns sprog og læselyst.

Københavns Hovedbibliotek får en ny børneetage, der er fyldt med aktiviteter til udvikling af børns læselyst gennem målrettet fokus på sproglig og læsemæssig udvikling.

Indretningen af børneetagen er blevet mulig ved hjælp af støtte på 4,4 millioner kroner fra Nordea-fonden.

Den nye indretning af en børneetage skal understøtte Københavns Bibliotekters indsats for at gøre børn til ivrige læsere gennem fokus på sprog, litteratur og løsning.

»Vi er både glade og stolte over, at Nordea-fonden har valgt at støtte vores projekt og målet om at få flere børn til at læse. Det giver os en ramme, hvor vi kan danne grundlag for en helt ny type børnebibliotek, der gennem research, ideudvikling og data formår at koble aktivitet og læsning sammen i en fysisk og sproglig dimension. Så kan vi målrette vores arbejde med børn mere effektivt og skabe nye samarbejdsmuligheder med skoler og institutioner,« siger vicechef for Københavns Biblioteker Sanne Caft i en pressemeddelelse.

Starter til sommer

Arbejdet starter til sommer, og når etagen står færdig, vil den være fyldt med aktivitetszoner, baseret på barnets sproglige udvikling, hvor børn og deres voksne kan udforske, opleve og undersøge litteraturen gennem leg, læsning og litteratur.

»Københavns Hovedbibliotek kan med en ny børneetage blive centrum for byens børnelitterære oplevelser – et sted, hvor børn og deres forældre kan komme fra hele byen og deltage i arrangementer og fordybe sig i litteraturens univers for oplevelser, leg og fantastiske fortællinger,« siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Alt.).

Uden Nordea-fondens støtte på 4,4 millioner kroner havde det ikke været muligt for Hovedbiblioteket at finansiere renoveringen og udviklingen af det nye børnebibliotek i år, lyder det fra biblioteket.

»Det er altafgørende for hele vores opvækst, dannelse og voksenliv, at vi i barndommen får de bedste muligheder for at udvikle os gennem leg, kreativitet og lyst til at lære. Og lige præcis de muligheder giver den nye børneetage på Københavns Hovedbibliotek. Den vil bidrage til at flere børn blomstrer,« siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Den nye børneetage på Københavns Hovedbibliotek forventes klar i foråret 2020.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Ghettoerne vokser i København – både for de velstillede og de fattige

Verdenspremiere: Gigantisk tv-succes opføres på Østre Gasværk