Tim Tidman er glad for Københavns hotelboom. Foto: Copenhagen GO Hotel.

Hoteldirektør: Masser af plads til flere turister

Ifølge hoteldirektør Tim Tidman er der dog ingen grund til bekymring over de mange turister, der strømmer til København.

TURISME: I sidste uge kunne City Avisen berette, at lokaludvalget for Indre By er bekymrede over de mange nye hotelprojekter, der er på tegnebrættet i bydelen, hvor der i forvejen er op mod 8.000 hotelværelser. Formand Bent Lohmann mener, at mætningspunktet er nået og opfordrer politikerne til at sætte flere af planerne i bero og gennemgå lokalplanerne, inden der gives flere byggetilladelser.

»Har vi virkelig brug for så mange hotelpladser i Indre By? Vi kan da frygte, at beboerne stille og roligt bliver presset ud af bydelen, fordi der åbenbart er flere penge i hoteller end beboelse eller andet,« spørger han.

10 millioner gæster

Lokaludvalgsformanden pointerede dog også, at han på ingen måde er imod turismen, men at man måske skal brede turismen ud til andre bydele. Og det er netop, hvad Tim Tidman er i gang med som direktør for Copenhagen Go Hotel i Tårnby.

»Altså, den her snak om, at der nærmest ikke er nogen, der taler dansk, er overdrevet. Vi er i hvert fald ikke enige i, at det er for meget – absolut ikke. Der er rekord i gæster og konferencer hvert år. Med en adresse tæt på lufthavnen og byen og en tæt på en metrostation er der basis for vækst, når der kommer over 10 millioner gæster til byen om året. Der er stadig god forretning i at drive hotel,« siger direktøren.

LÆS OGSÅ: Lokaludvalg om flere hoteller: Byen bliver kvalt i turister

For nylig meddelte Københavns Lufthavn, at rekordmange passagerer landede i lufthavnen i 2018 – 1,1 million flere end i 2017. Meldinger om turistinvasionen er også tikket løbende ind fra HORESTA og VisitDenmark, som melder om et stigende antal turister til hovedstaden og et rekordhøjt forbrug per turist.

Og der bygges løs til de mange nye gæster: Værelseskapaciteten i København vil stige med 8.500 værelser indenfor de kommende par år, hvis alle bebudede byggeri-planer realiseres.

Turisternes jubel-interesse for København mærkes også hos Copenhagen GO Hotel, som ligger få kilometer fra lufthavnen og som siden etableringen for et par år siden har haft en markant og støt øget omsætning – cirka 50 procent indenfor det seneste år. Af samme grund påbegyndte ledelsen bag hotellet for nylig en omfattende renovering af værelserne, lobbyen, opførte for et par måneder siden en ny bygning og købte, som det første low budget-hotel i Danmark, den særlige lugt- og bakteriefrie behandling kaldet ACT, som hovedparten af værelserne nu er behandlet med.

1. april tog ledelsen bag Copenhagen GO Hotel så næste spadestik i retning af at kunne tage imod endnu flere gæster og opfører et helt nyt 4.000 kvadratmeter stort hotel på Lergravsvej på Amager, som får 137 værelser. Byggeriet ventes at stå klart 1. januar 2020. Fra nytår vil Copenhagen GO Hotel dermed kunne tilbyde i alt 360 nye og istandsatte værelser på de to adresser.

Masser af plads

Copenhagen GO Hotel hører til low budget-kategorien af hoteller, men skal ifølge hoteldirektør Tim Tidman føles og opleves som et hotel med den standard, som man kender fra mellem- til højklasse hoteller. Og det er netop ved at undgå Indre By, at det kan lade sig gøre, fortæller direktøren:

»København som storby er jo unik. Hvis vi kigger på andre europæiske storbyer, så er det meget sjældent, at man har et lufthavnshotel ti minutter fra selve centrum. Normalt er der jo kæmpelangt ind til byen fra et lufthavnshotel. Samtidig kan vi holde priserne nede og har plads til udvidelsen – og til parkering, hvilket er et kæmpe problem inde i byen. Vi ejer selv ejendommene, og vi tiltrækker den type gæster, som hellere vil bruge pengene i byen – dem, som gerne vil opleve København, men ikke for 2.000 kroner per nat.

Og så har vi en god bund af firmakunder, for eksempel jyske håndværksvirksomheder, som booker deres ansatte ind mandag til fredag. Der er jo meget i gang i byen, hotelbyggerier for eksempel – de bor hos os, mens de bygger vores nye hotel,« griner Tim og fortsætter:

»Jeg ser det som en win-win situation, hvor væksten smitter af fra business til business. Og så skaber det jo arbejdspladser, når der kommer et nyt hotel. Der er endda mange, som må ansætte udenlandsk arbejdskraft, fordi det er svært at finde folk – lidt af et luksusproblem.

Det er da en styrke, at en by som København har den tiltrækningskraft, den har. Så nej, jeg synes absolut ikke, vi bliver kvalt i turister, tværtimod. At ’Lonely Planet’ kårer byen som et ’must visit’, det synes jeg sgu’, man skal være stolt over. Det betyder da, at man gør det rigtige, og det skal man da ikke feje ind under gulvtæppet.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Ord om håbløshed skaber resonans

Ni-årig efter brand på Strandboulevarden: Tak for hjælpen