foto: Balletkompagniet.

Dans: Ballettalenter lærer trinene i DGI-byen

ØRESTAD: De første par år foregik Balletkompagniets ballettræning på Ørestad Gymnasium. I januar 2018 åbnede Balletkompagniet sin balletskole i DGI-byen. Siden er lokalet blevet indrettet med professionel dansevinyl, spejlvæg og barrer og i lidt over to år har balletskolens undervisere undervist børn og voksne i de kringlede klassiske trin fast hver uge.

Balletskolens motto er, at ballet er for alle, og af samme årsag har den begynder-ballethold på programmet for alle aldersgrupper fra to år. I takt med at eleverne er blevet ældre og er blevet ved med at træne, er de blevet utroligt dygtige, og balletskolen tilbyder nu talenthold fra alderen 6-17 år.

Helle Keis, ejer af Balletkompagniet, fortæller:

»Det var ikke min ambition til at starte med, at balletskolen skulle være for eliten, men i og med at interessen for balletskolens hold holdt ved, opstod det nærmest af sig selv.«

Nu gør balletskolen meget for de talentfulde dansere med mulighed for at de kan træne op til fem gange om ugen. Nogle af de mest talentfulde elever fik sidste år mulighed for at få egne hold, som de underviser, og balletskolen har flere elever i oplæring, som fungerer som hjælpetrænere på balletskolens yngste hold.

De ældste af de ambitiøse elever har også mulighed for at blive optaget i Juniorkompagniet, som er balletskolens forestillingsgruppe for de ambitiøse unge dansere. Balletkompagniet har gennem årene fået optaget mange elever på Det Kongelige Teaters Balletskole.

Balletkompagniet har netop åbnet for tilmeldingen til ballet i perioden 5. august 2019–21. juni 2020.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Dans: Ballettalenter lærer trinene i shoppingcenter

Travetur i Amagers højsommer