Ifølge formand for Indre By Lokaludvalg, Bent Lohmann, har turismen taget overhånd.
Ifølge formand for Indre By Lokaludvalg, Bent Lohmann, har turismen taget overhånd. - Foto: Arkivfoto: Martin Sørensen.

DEBAT: Turisterne overtager Indre By

…Debat

Bent Lohmann

Formand for Indre By Lokaludvalg

TRÆNGSEL: Turisme er en god ting. Det er via turisme, at vi kommer steder hen, hvor vi kan opleve spændende kulturer og møde nye interessante mennesker – både ude og hjemme. Og København er de senere år virkelig blevet en yndet turistdestination. Og det er på sin vis rigtig godt.

Men den øgede turisme er kun god, når der er balance i tingene. I Indre By har vi nået grænsen. Balancen mellem os beboere og turisterne er ved at tippe over. Turismen er ved at overtage dele byen. Jeg skal ikke gå mange skridt ud fra min dør, før jeg møder turister, turistbusser, ser nye hoteller, der er ved at skyde op, eller er ved ejendomme, hvor Airbnb-udlejning fylder det meste.

Vi har masser at byde på, men det er vigtigt, at der bliver taget hensyn til os lokale. Vi har et hverdagsliv at leve. Både på et statsligt og kommunalt niveau er der behov for at justere på håndtagene, så der kommer et loft over overnatningsmulighederne i Indre By, hindrer turistbusser i dele af Indre By osv.

Desuden vil det være gavnligt med initiativer til at sprede turismen ud i Region Hovedstaden, sådan som Wonderful Copenhagen allerede har gjort sig til talsmand for. Der er behov for en egentlig turismepolitik for Danmark, som fremmer kvalitetsturisme frem for masseturisme, og som også har fokus på forholdene for beboere i turistområderne. Det tror jeg faktisk også, at turisterne vil sætte pris på.

Turisterne kommer for at opleve danskerne, hvordan vi bor og lever, og derfor skal der bo flere københavnere i Indre By. Vi må derfor have en fremadrettet samtale om, hvordan turismeudviklingen skal være.

Så hermed en opfordring til Københavns Kommune om dels at gøre sin indflydelse gældende overfor det nye folketing for en balanceret turismepolitik og dels at gøre turismeproblematikken til et centralt tema i kommuneplanforslaget, der offentliggøres i august måned.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Støjdæmpet asfalt udsat

Nu er den sidste bid af promenaden på Øster Allé gennemført.

Øster Allé er fuldført efter 10 år