Ninna Hedeager Olsen.
Ninna Hedeager Olsen. - Foto: Michael Paldan

NYTÅRSHILSEN: Det nye årti skal skabe et grønt København i balance

Af Ninna Hedeager Olsen (EL), teknik- og miljøborgmester

Nytåret nærmer sig, og dermed kommer en naturlig lejlighed til både at se tilbage på, hvad 2019 har bragt os, og frem mod hvad vi skal forvente af både 2020 alene og det kommende årti.

I Enhedslisten er vi tilfredse med at være en del af årets budgetaftale. Det har betydet, at vi igen kan præge udviklingen af København. I år fandt vi blandt andet penge til undersøge, hvordan vi kan forbedre kapaciteten for cyklister på Torvegade, som i årevis har været kilde til daglig frustration for de tusindvis af cyklister, som krydser Christianshavn.

Jeg er også glad for, at vi er nået et skridt videre i forhold til muligheden for at nedbringe biltrafikken i Middelalderbyen. Borgersamlingen har diskuteret emnet fem gange i løbet af sensommeren og efteråret, og til foråret forventes emnet at blive lagt op til politisk behandling. Enhedslisten ser gerne, at der i fremtiden er langt færre biler i denne centrale del af København, blandt andet fordi vi kan bruge den begrænsede plads på bedre ting end opbevaring af biler.

2020 står for døren, og for Enhedslisten handler det om at skabe et grønt København i balance. Vi skal løfte vores udsatte byområder, vi skal have gjort noget ved den massive og forurenende biltrafik, og vi skal prioritere naturen i byen, hvad enten det er i form af parker, træer eller grønne skybrudsløsninger. På den baggrund glæder jeg mig til det nye år, og jeg håber, at christianshavnerne og beboerne i Indre By vil tage del i at finde løsninger på disse problemstillinger. Rigtig godt nytår.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Der er afsat 86 millioner til ‘Flere Skal Med’

‘Flere Skal Med’ skal hjælpe 2.000 københavnske kontanthjælpsmodtagere

Mindeord: Journalist og lokal ex-politiker Jan Michaelsen er død