‘Vi skal have gjort noget ved den massive og forurenende biltrafik,’ skriver teknik- og miljøborgmesteren i sin nytårshilsen.
‘Vi skal have gjort noget ved den massive og forurenende biltrafik,’ skriver teknik- og miljøborgmesteren i sin nytårshilsen. - Foto: Martin Sørensen (arkiv)

Velkommen til 2020: Hvad skal bydelenes nytårsforsæt være?

LEDER: Champagnepropperne sprang, da rådhusuret slog tolv, og vi skålede os ind i et nyt år. Og da nytårstømmermændene havde lagt sig, vågnede mange af os op til januars virkelighed.

En virkelighed med vægttab, rygestop, mere motion, mindre alkohol og mindre fritid – fem af de mest populære nytårsforsætter, som vi er vilde med at forpligte os til ved et årsskifte.

Individuelle mål og ønsker om forandring, som vi selv i stort omfang er herrer over.

Byens borgmestre har også ønsker på byens vegne. I deres nytårshilsner til Indre By og Christianshavn, som du kan læse på kbhliv.dk, kan du blandt andet læse overborgmester Frank Jensen (S) fortælle, at ‘vi skal sørge for, at vores by bevarer sjælen, mens den udvikler sig. At alle københavnere føler, at de har en plads i fællesskabet’.

LÆS OGSÅ: Nytårshilsen fra Frank Jensen

Fra teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) lyder det, at ‘vi skal have gjort noget ved den massive og forurenende biltrafik, og vi skal prioritere naturen i byen, hvad enten det er i form af parker, træer eller grønne skybrudsløsninger’.

LÆS OGSÅ: Nytårshilsen fra Ninna Hedeager Olsen

Fra socialborgmester Mia Nyegaard (R) lyder det, at ‘i kampen for en grøn by må vi ikke glemme københavnerne. Ikke alle har fået del i byens fremgang og udvikling’.

LÆS OGSÅ: Nytårshilsen fra Mia Nyegaard

Tre politiske bud på, hvilke områder, der skal prioriteres i det kommende år. Men hvad mener du, kære læser? Hvad er de vigtigste udfordringer for Christianshavn og Indre By i året, vi netop er gået ind i? Hvad skal væres bydelenes nytårsforsæt?

Bland dig i debatten på vores facebook-side. Vi glæder os til at høre din mening.

LÆS OGSÅ: Nytårshilsen fra Cecilia Lonning-Skovgaard

LÆS OGSÅ: Nytårshilsen fra Franciska Rosenkilde

LÆS OGSÅ: Nytårshilsen fra Sisse Marie Welling

LÆS OGSÅ: Nytårshilsen fra Jesper Christensen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Louise Adrian har skrevet en sang til Vesterbro, som Vesterbro Bladet gerne vil give et nyt liv sammen med alle, der har lyst til at være med.

Se teksten her: Sammen laver vi sangen til Vesterbro

I januar måned kan du opleve Lotte Kjøllers udstilling ‘Eventyrlige kvinder’ i Vanløse.

Ny udstilling: Kunstnere hylder det kvindelige køn