»Selv er jeg gået fra et soveværelse mod gaden, til en madras i køkkenet i weekenden,« skriver Karina Muriel Mimoun i et debatindlæg om nattelivet i middelalderbyen.
»Selv er jeg gået fra et soveværelse mod gaden, til en madras i køkkenet i weekenden,« skriver Karina Muriel Mimoun i et debatindlæg om nattelivet i middelalderbyen. - Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix (arkiv)

DEBAT: Middelalderbyen er gået fra super cool til trashy og tarvelig

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning

Karina Muriel Mimoun, Formand for Rundetårn Kvarters Beboerforning

Indlægget er et svar til dette indlæg af kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde

Kære Franciska.

Jeg er som dig københavner med meget stort K. Jeg bor i den københavnske udgave af en spansk party-ø. Vores middelalderby.

Jeg har de sidste ti år siddet på første række og set, hvordan vores middelalderby, er gået fra super cool til trashy, tarvelig og med støj-stressede beboere.

Selv er jeg gået fra et soveværelse mod gaden, til en madras i køkkenet i weekenden. Og det er hverken larmende biler eller skrald, som du nævner, der giver mig sorte rander under øjnene. Det er lamen fra nattelivet, og den ændrede kultur og ageren blandt byens gæster.

Du nævner stop for nye nat-bevillinger, som noget glædeligt i den forbindelse. Men fordi der ikke er kommet flere bevillinger, betyder det ikke, at der er fundet en løsning. Det betyder, at der ikke er kommet flere, i en bydel hvor der er alt for mange. Og måske de helt forkerte.

Der er et problem der bør adresseres, og løsningen er ikke alene et stop.

Du skriver også, at der er sat et loft over arrangementer og lydniveau. Ja, et højere loft? For 29. marts 2019, kom der ganske rigtigt nye regler for musikarrangementer. Flere steder i København, blev lydniveauet sat op.

Men hvad betyder et loft, når I ikke tjekker op på, hvorvidt det overholdes, uden at vi først ringer og klager?

Nu vi er nået til støjvagterne, de travle mænd, som du skriver blev udvidet for nogle år tilbage. Tilbage i 2017 havde vi kørende støjvagter torsdag, fredag og lørdag. Det blev i juli samme år udvidet til hver dag. Lige nu står der på kommunens website, at støjvagterne kun kører fredag og lørdag mellem 21-03. Hvor ser du udvidelsen?

Det må vist være de små nuancer, du skriver om.

Du roser også de nye natteværter. Nu vil jeg ikke lyde utaknemlig, men fordi der går to voksne og holder håret for fulde teenagers, når de kaster op på mit dørtrin, eller tysser pædagogisk af dem, når de knalder totalt ud efter den sidste gaspatron, har det ikke ændret på problemet i mit område. Og nu vil I bruge flere penge på flere?

Du skriver, at nogle beboere mener, kommunen ikke gør nok ved problemerne, hvorefter du vist vasker hænderne og tørrer dem af på andre. Det er ganske rigtigt politiet, der skal håndhæve ordensreglementet, men når vi som beboere ringer til politiet, siger de, at vi skal ringe til jer. For politiet har ikke nok ressourcer, og tilbage står beboerne, som en gruppe støjplagede lus mellem to parter med hver deres politiske agenda. Det har vi påpeget før.

Uanset hvor meget du peger over mod politiet og lovgivningen, så er det fortsat politikerne på rådhuset, der er ansvarlige for vores by. Det er jer, der skal være vores kriger på bjerget, og kæmpe det politiske spil, der skal sikre, at vi får det der skal til, for at vi igen kan blive en cool storby med glade gæster. Og ikke som nu. Bare et lokum for byens natteliv, med pivstive teenagers der i bogstavligste forstand pisser på os. Pardon my french.

Du skriver, der mangler nuancer i nattelivs-diskussionen. Jeg er enig.

Nuancerne, viden og forslag til løsninger, får du af os, der bor midt på bjerget af gaspatroner, og lever i konsekvensen af ti års lempelser og vattede politikere.

Så skal vi sammen tage arbejdshandskerne på og finde løsninger? Vi er klar!

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Fremover har du mulighed for at få repareret dine gamle ting, så de ikke skal smides ud, hvis du besøger Repair Café Vanløse.FOTO: Morten Lau-Nielsen/Ritzau Scanpix

Slut med at smide ud: Repair Café kommer til Vanløse

Helle Merete Brix foran Krudttønden, som blev angrebet for fem år siden til et offentligt møde om ytringsfrihed, som hun var arrangør af.

Arrangør af debatmøde på Krudttønden for fem år siden: Der er også andet i livet end terror