Anette Støvelbæk, der er kendt fra bl.a. Badehotellet på TV2 er en af de fire skuespillere, som er med i julekalender-musicalen Santa Sings.
Anette Støvelbæk, der er kendt fra bl.a. Badehotellet på TV2 er en af de fire skuespillere, som er med i julekalender-musicalen Santa Sings. - Foto: Bo Nymann/Ritzau Scanpix

Seks korte episoder: Julekalender-musical begynder i en lejlighed i Store Kongensgade

Kom godt i gang med julemåneden med den nye julekalender-musical ‘Santa Sings’, som bliver opført seks forskellige steder i København i den første halvdel af december.

En lejlighed i Store Kongensgade, en vinkælder på Israels Plads og en varmestue på Christianshavn. Det er bare tre af de steder, som lægger rum til en nyskrevet julekalender-musical. Seks dage i første halvdel af december udspiller de seks episoder sig på seks forskellige steder i København. Og den slutter såmænd på toppen af Rundetårn.

I ’Santa Sings’ møder vi karaktererne Klaus, Kira, Mette og Freddy.

Og begyndelsen på julemåneden kan blive lidt mere festlig end ellers, når publikum inviteres til at følge historien om de fire personer, der passer rigtig dårligt sammen, men som af omstændighederne er tvunget til at tilbringe december måned sammen. Det bliver ikke uden genvordigheder, men også med herlig musik og sang, når de fire trækker instrumenter (fra tuba til triangel og guitar til trommer) frem, og inviterer alle til at synge med på dagens sang.

»Spilletiderne er lagt, så man kan snuppe sig et afsnit på vej hjem fra arbejde eller som et afbræk i julehandelen. Og skulle man gå glip af et afsnit, kan man sagtens følge historien alligevel,« lyder det fra folkene bag forestillingen.

Donér, hvad du vil

De fire karakterer spilles af skuespillerne Peter Flyvholm, Anette Støvelbæk, Benjamin Boe Rasmussen og Laura Skjoldborg.

De seks afsnit er skrevet af dramatikerne Annegrete Kraul, Jens Kløft, Hans Kragh-Jacobsen og Rhea Leman. Sidstnævnte står endvidere for iscenesættelsen og er hovedforfatter. Den nykomponerede julemusik er af komponist Joachim Holbek

Hvert afsnit varer omkring et kvarter og opføres klokken 16.30, 17 og 17.30. Billetprisen er ’Donér, hvad og hvis du vil’: Hatten og mobilepay går rundt efter hver opførelse.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Kål på menuen: Nyt bydelsteater holder bæredygtig jul

Paul Hüttel er blandt prismodtagerne af dette års pris.

Heiberg-Selskabets Pris uddelt til to lokale