Kom til rundvisning i Imam Ali Moskeen på Nørrebro.
Kom til rundvisning i Imam Ali Moskeen på Nørrebro. - Foto: Rune Johansen/Ritzau Scanpix.

Harmoni mellem trosretninger: En uge i rummelighedens tegn

FN sætter fokus på harmoni mellem forskellige trosretninger på verdensplan, når ‘FN World Interfaith Harmony Week’ løber af stablen 1.-7. februar. I den forbindelse afholder den interreligiøse forening ’Tro i Harmoni’ en række begivenheder i København, der sætter fokus på religionsmøde og positiv dialog mellem forskellige trosretninger.

Tro i Harmoni søger at nedbryde barrierer mellem mennesker og trosretninger samt at skabe fokus på harmoni, åbenhed og dialog. Her er mennesker fra forskellige religioner og kulturkredse velkomne.

På Nørrebro fejres forskellige trosretninger

På Nørrebro vil der være en masse arrangementer i løbet af ugen, der sætter fokus på åbenhed mellem trosretninger.

For eksempel kan du komme til rundvisning i Imam Ali Moskeen lørdag 1. februar klokken 14-16. Her kan du købe bøger, prøve et tørklæde og tale med en frivillig fra moskeen. Imam Ali Moskeen ligger på Vibebej 25-27, 2400 København NV.

Onsdag 5. februar kan du tage til arrangementet ’Noahs Budding’. Det foregår klokken 19-21 i Stefanskirkens menighedshus Karmel, Vedbækgade 12, 2200 København N. Aftenen vil handle om Noahs rolle i forskellige abrahamitiske religioner.

Torsdag 6. februar kan du tage til meditativ koncert med spirituelle sange og instrumental musik fra forskellige religioner under titlen ’Hjertets sange’. Det foregår også i Stefanskirkens meninghedshus Karmel klokken 19-20.30.

Foredrag og debatter i Indre By

Også i Indre By vil der være rig mulighed for at blive klogere på forskellige trosretninger.

Søndag 2. februar kan du for eksempel lære om det forfulgte folkeslag Ezidiernes kultur og historie. Du kan blive klogere på hvem de er, hvad de tror på, og hvorfor de har været forfulgt. Det foregår i Det Jødiske Hus, Krystalgade 12, 1172 København K klokken 14-16.

Mandag 3. februar kan du opleve en debat mellem de tre monoteistiske trosretninger: Jødedom, kristendom og islam. Her kan du blive klogere på, hvordan vi forstår folk med en anden tro i et teologisk perspektiv. Aftenen vil udforme sig i en debat mellem rabbiner Jair Melchior, lektor ved Aarhus Universitet Jakob Egeris Thorsen og Post. Doc. ved Dansk Institut for Internationale Studier Saer El-Jaichi. Det foregår i Sankt Angars menighedssal, Bredgade 67A, 1260 København K klokken 19.30-21.00.

Tirsdag 4. februar kan du tage til ’International Christians’ Perspektiv on Interfaith Relations’ i International Church of Copenhagen, St. Andreas Kirke, Gothersgade 148, 1123 København K. Det foregår klokken 16-18. Her vil et panel af mennesker fra ‘International Church of Copenhagen’ (ICC) og ‘Reformed Church in Copenhagen’ dele deres perspektiver på interreligiøsitet og diversitet.

Du kan læse mere om Tro i Harmoni og ugens arrangementer her.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Tolerancen opstår kun, hvis vi tør udfordre og tale om problemerne og dermed møde både vores egne og de andres fordomme, skriver Yildiz Akdogan til temaserien Nørrebros Tolerance.

Tema/Nørrebros Tolerance: Nørrebro er en mangfoldig bydel – på godt og ondt

‘Nørrebro er en sort plet på Danmarkskortet, hvor der skal gøres en ihærdig indsats for at gøre op med den mentalitet, der hersker der,’ skriver Inger Støjberg (V) i en kommentar til temaserien Nørrebros Tolerance.

Tema/Nørrebros Tolerance: Nørrebro er en sort plet på Danmarkskortet