De fire unge musikere i husbandet, New Social Jazz Community, vil sammen med etablerede kunstnere fra ind- og udland fremover præsentere en række koncerter på Søpavillonen.
De fire unge musikere i husbandet, New Social Jazz Community, vil sammen med etablerede kunstnere fra ind- og udland fremover præsentere en række koncerter på Søpavillonen. - Foto: Kasper Hellesøe

Ny torsdagsevent på Søpavillonen: Moderne jazzklub skal sætte kulør på jazzgenren

Søpavillonen og en række unge og talentfulde jazzmusikere åbner dennye jazzklub Lake House Jazz Club torsdag 27. februar.

Jazzen har det godt i København, og nu får den det endnu bedre, når genren også rykker ind på Søpavillonen.

Den sidste torsdag i måneden bliver den ikoniske pavillon ved søerne fremover fyldt op med svingende jazz.

De fire unge musikere i husbandet, New Social Jazz Community, vil sammen med etablerede kunstnere fra ind- og udland fremover præsentere en række koncerter.

’Lake House Jazz Club’ bliver et månedligt tiltag og kommer til at give endnu mere liv på den veletablerede københavnske jazzscene.

»Det kommer til at give en helt ny vibe i pavillonen. Vi håber at det her bliver klubben, hvor det hele kommer op og koge af jazzvibes. En tidslomme, hvor hele huset bliver en jazzklub fra 60’erne hvor musikken når ud i alle krogene, og folk kan mærke at jazzen overhovedet ikke er død,« siger Emil Hornhaver, der er guitarist i New Social Jazz Community.

En moderne jazzklub

Visionen er at åbne en moderne jazzklub, der kan sætte kulør på jazzgenren, og hvor fremtidens talenter og toneangivende kunstnere får lov til at eksperimentere og sætte barren for moderne jazz.

»Jazz er noget af det smukkeste og mest forførende musik vi har, og vi vil gerne vise den yngre generation, at det ikke kun er R’n’B og hiphop, der får folk lidt op i gear,« siger indehaver af Søpavillonen, Simon Lennet.

Søpavillonen har i mange år været vært for forskellige arrangementer, alt fra store fester til ferniseringer. Sidste forår blev stedet genåbnet af de tidligere ejere af Simons, Sunday og Chateau Motel Simon Lennet og Simon Frank.

Åbningsevent

27. februar åbner Lake House med åbningseventet ’3 generations of the Copenhagen jazzscene’. Her gæster altsaxofonist talentet Oilly Wallace, den anerkendte pianist og komponist Erik Ørum von Spreckelsen samt tenorsaxofonisten Bob Rockwell, som har spillet med bl a. Freddie Hubbard, Tom Harell og siddet i The Thad Jones/Mel Lewis Orchestra.

Sammen med husbandet bestående af trommeslager Christopher Andersen, guitarist Emil Hornhaver, trompetist Valdemar Shanmugam og kontrabassist Samuel Kiel bliver der spillet tre sæt i løbet af aftenen, hvor hver gæst repræsenterer en generation fra Københavns jazzscene. Repertoiret er kompositioner fra verdenskendte musikere som Cannonball Adderley, Billy Strayhorn og Wynton Marsalis. Derudover tager hver gæst en af deres egne kompositioner med.

Lake House Jazz Club, Søpavillonen, Gyldenløvesgade 24. Torsdag 27. marts kl. 17.30-02.00. Billetter: 100 kr.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Laura Lindahl genopstille ikke til kommunalvalget på Frederiksberg i 2021.

Laura Lindahl forlader dansk politik til næste år

Nicklas er færdig i årets X Factor efter første det første liveshows.

Nicklas har forladt X Factor: »Jeg kunne ikke have gjort det bedre«