Foto: Ejendomsmæglerfirmaet Jesper Nielsen
Foto: Ejendomsmæglerfirmaet Jesper Nielsen

Historisk lejlighed: PH‘s hjem og atelier til salg

Du skal finde 12 millioner, hvis du vil have fingrene i den historiske lejlighed i Dronningens Tværgade.

DRONNINGENS TVÆRGADE: Som arkitekt har Poul Henningsen – bedre kendt som PH – ombygget mange huse. Et af dem er taglejligheden på Dronningens Tværgade, som han beboede i fra 1960 og frem, efter han forvandlede det fra pulterrum til sit hjem og atelier.

Netop det hjem – i form af en 198 kvadratmeter stor ejerlejlighed i indre København – er nu kommet til salg. Det skriver boligsitet Boliga.dk.

Boligen spreder sig over fjerde og femte sal i en fredet bygning fra 1809, og netop husets alder var en stor del af, hvorfor den verdenskendte arkitekt og lampe-mester valgte netop dette hus at bygge om.

»Der er en særlig charme ved ombygninger i gode gamle huse. Jeg holder ikke af historiske huse, fordi de er historiske, men fordi de er funktionalistiske og – netop fordi de er skabt til at leve og bo i – tit ejer en mærkværdig skønhed, sagde Poul Henningsen, der også er kendt som revyforfatter og designer til ugebladet Hjemmet tilbage i 1960.

Mange af de gamle træk er da også bevaret i boligen såsom parketgulvet i stuen, fyldningsdørene og de fritlagte bjælker.

Hvis du vil overtage PH’s gamle stuer, skal du finde 12 millioner kroner, som er det, lejligheden er udbudt til salg for hos Ejendomsmæglerfirmaet Jesper Nielsen.

Se lejligheden hos Boliga.dk HER nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Sigtet for at bortføre og voldtage kvinde

Kigger man de rigtige steder, hersker den landlige idyl i overflod på Frederiksberg som for eksempel her på Allégade 22C.11

Billedgalleri: Se det idylliske Frederiksberg