»Vi har en altoverskyggende opgave, og det er at skabe resultater for kunderne,« siger Torben Hald, indehaver af Paulun. Foto: Martin Sørensen
»Vi har en altoverskyggende opgave, og det er at skabe resultater for kunderne,« siger Torben Hald, indehaver af Paulun. Foto: Martin Sørensen

Ny aktør på boligmarkedet dyrker gamle værdier

BOLIGHANDEL. Paulun er navnet på Københavns nye uafhængige ejendomsmægler med seks butikker – og en lang historie bag.

BOLIG: I disse dage møder københavnerne et nyt syn i gadebilledet. Hvor der tidligere stod Danbolig på husmurene i Store Kongensgade, på Amager, på Frederiksberg og på Islands Brygge, står der nu et nyt navn.

Paulun er byens nye uafhængige mægler med seks butikker. Men faktisk går historien tilbage til 1973, hvor ejendomsmægler Niels Hald startede sin første mæglerbutik. Siden kom sønnen Torben med i virksomheden, som voksede sig større og større.

Tidligere på året trådte familien ud af kædesamarbejdet Danbolig. Nu skal boligsælgere og -købere lære navnet Paulun at kende, som er navnet på den nu uafhængige mægler.

Slår man ordet op i ordbogen, står der ’et fredeligt og rart opholdssted’. Men hvorfor lige det navn?

»Vi har været i vælten efter en episode på Amager, hvor to medarbejdere ikke handlede i tråd med vores værdier,« siger Torben Hald.

»Men vi må også erkende, at vi ikke var tæt nok på i dagligdagen, når sådan noget kunne ske. Nu har vi lukket den butik og solgt andre fra, så vi er gået fra tolv ned til seks butikker. De værdier, vi åbnede den første butik ud fra i 1973, skal være herskende alle steder. Dem kan jeg mærke igen i vores butikker,« siger Torben Hald.

Har lært en vigtig lektie

Han lægger ikke skjul på, at det har været en hård periode, hvor virksomhedsledelsen har kigget meget indad.

»Det nytter ikke noget, at 99,9 procent af en virksomhed arbejder efter en bestemt moral og etik, når den sidste 0,1 procent ikke gør. Det er mit ansvar. Det har ikke været sjovt at se familienavnet benyttet i den slags artikler, og det har også været en hård omgang for min far, når det skete i det område, hvor han stiftede sin første mæglerbutik og er kendt af alle,« fortæller Torben Hald.

»Så vi har lært en vigtig lektie: Vi skal være tættere på, og når det er gået for stærkt, mister man lidt fokus på det centrale. Det tror jeg, alle kender i en eller anden forstand. Vi er blevet klogere, mere ydmyge i forhold til den opgave, vi står med, og så er alle vores mæglere blevet endnu mere motiveret for at vise kunderne, at de kan have tillid til, at mæglerne gør et ordentligt og kompetent stykke arbejde,« siger Torben Hald.

Kunden i centrum

Hvad kan Paulun, som I ikke kunne før som Danbolig?

»Først og fremmest er vi ikke underlagt de samme kæderestriktioner, som vi var før. Nu kan vi samarbejde med dem, vi vil, og vi kan sætte boliger til salg steder, vi ikke kunne før grundet postnummerbegrænsningerne. Vi er samtidig sluppet ud af den hæsblæsende jagt på markedsandele og kundehenvisninger til banken, så vi kan koncentrere os om at skabe resultater for kunderne og ikke for kæden,« siger Torben Hald.

Kundeoplevelsen skal i det hele taget være i centrum, fortæller han:

»At vi går den ekstra mil. At vi vender tilbage indenfor en time, når der har været en fremvisning. Kunden skal føle, at vi er tæt på dem, og at vi forstår deres situation, så vi netop er et godt sted at være. For de ansatte, for kunderne og for dem, vi skal vise boligerne frem for.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Fødevarekontrollen fandt i alt 41 gamle varer blandt de friske i køledisken. Heriblandt hellefisk, der var fem dage over sidste anvendelsesdato. PR-Foto

Netto på Tagensvej risikerer bøder

Zoo Food Festival strækker sig fra 21. til og med 25. august 2019.

Fem dage med vilde madoplevelser