Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) glæder sig over de gode resultater.
Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) glæder sig over de gode resultater. - Foto: Michael Paldan (Arkiv)

Bedre karakterer i folkeskolen: Fremgang hos de svageste elever

De svageste elever i den københavnske folkeskole er blevet bedre, viser tal fra årets afgangseksamen.

FOLKESKOLEN: Karaktererne stiger i de københavnske folkeskoler, viser tal fra dette års afgangseksamen. Særligt de fagligt svageste elever har stor fremgang. Det sker to år efter, at Københavns Kommune afsatte 220 mio. kr. til at styrke fagligheden i udskolingen.

»Karaktererne har været stigende på de københavnske folkeskoler gennem flere år. Men vi har hidtil ikke fået alle med. Det har haltet med at løfte de svageste elever til skade for chanceligheden i vores samfund,« siger børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) i en pressemeddelelse.

»Vi er stadig ikke i mål. Men det er enormt glædeligt, at vi nu ser en markant fremgang hos de børn, der har allermest brug for, at folkeskolen giver dem værktøjerne til, at de også kan indfri deres fulde potentiale,« siger Jesper Christensen.

Resultaterne fra dette års afgangseksamen viser, at langt færre københavnske elever klarer sig dårligt til eksamen. Andelen af elever, der får mindst 4 i både dansk og matematik er således steget fra 71 procent i 2018 til 76 procent i 2019. Samtidig består flere elever alle eksamener i dansk og matematik og får mindst 2 i begge fag.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

1.500 mennesker, et 500 meter langt bord og en skinnende aftensol. Årets høstfest havde igen i år vejret med sig.

Fra høstfest til cykelløb

Karsten Fledelius er uddannet cand.mag. Han er både forfatter og lektor på Københavns Universitet.

Den sidste tid, eller livet uden ende?