Der var travlhed i udekøkkenet, da Nicola Fanetti fra Restaurant Brace kokkererede sig til førstepladsen i øko-konkurrencen.
Der var travlhed i udekøkkenet, da Nicola Fanetti fra Restaurant Brace kokkererede sig til førstepladsen i øko-konkurrencen. - Foto: PR-foto

Efter en tur i marken: Restaurant Brace henter fornem øko-titel

Den lokale Restaurant Brace kombinerede det danske og italienske køkken, da de søndag tog titlen ‘Årets Øko-Kok 2019’ hjem til Teglgårdsstræde.

TEGLGÅRDSSTRÆDE: Restaurant Brace fra Teglgårdsstræde strøg søndag helt til tops, da ’Årets Øko-Kok 2019’ blev kåret i forbindelse med Økologisk Høstmarked på Stengården i Nordsjælland.

Fem restauranter dystede i konkurrencen, hvor kokkene selv skulle i marken for at høste råvarerne. Derefter skulle der snittes, hakkes og tilberedes for at lave den bedste ret.

Efter at have smagt på retterne kunne dommerpanelet bestående af kokkene Francis Cardenau og Mikkel Maarbjerg og madanmelder på Jyllands-Posten Anders Halskov-Jensen vælge Restaurant Brace som årets vinder.

»Prisen betyder meget for os, da vi gerne udelukkende vil bruge økologiske produkter i restauranten. I dag har vi lært noget om danske råvarer, som vi ser frem til at kombinere med det italienske køkken i Brace,« siger ejer og kok i Restaurant Brace, Nicola Fanetti.

De øvrige deltagere i konkurrencen var Restaurant Hærværk og Restaurant L’estragon begge fra Aarhus, Hahnemanns Køkken fra København og Sdr. Bjert Kro med adresse syd for Kolding.

Det er tredje gang, at kokkekonkurrencen ’Årets Øko-kok’ afholdes i samarbejde med Økologisk Landsforening. Formålet med konkurrencen er at inspirere både kokke og publikum til at i højere grad at anvende økologiske råvarer. Konkurrencen hylder også de restauranter der går foran og får det økologiske spisemærke.

Med titlen følger en præmie på 30.000 kroner sponsoreret af de økologiske mejerier Naturmælk og Øllingegaard.

Læs mere om Restaurant Brace HER

De stolte vindere. PR-foto

De stolte vindere. PR-foto

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

De fire initiativtagere, fra venstre Caroline Falk Lauritsen, Katrine Lebrecht Helden, Susan Sleman Osbech og Jens Aage Skare Nielsen.

Initiativtagere til Dragør Privatskole: Planen er at starte i 2020 uanset hvad

Eksplosionen i Østbanegade 6. august.

22-årig svensker udleveret til Danmark