Grønne planter fra hele verden: Stor park på vej ved Operaen

OPERAPARKEN. Om fire år åbner en ny park ved Operaen. Operaparken, som bliver placeret oven på et parkeringsanlæg er doneret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål.

PARK: Om fire år får københavnerne en ny, stor park. Operaparken kommer til at ligge lige syd for Operaen. Den er doneret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål og skal være ’et klimavenligt frirum midt i en hektisk byudvikling’.

Planerne blev præsenteret på et pressemøde tirsdag.

Det danske arkitektfirma COBE har tegnet, hvad der kaldes ’et frodigt, levende og sanseligt byrum’.

Operaparkens komposition er inspireret af 1800-tallets romantiske haver og romantikkens landskabsmalerier. Den lave engelske have er plantet i forgrunden, mens canadiske træer rejser sig i baggrunden som et bagtæppe. I Operaparkens front skråner landskabet ned mod vandet, så planterne og landskabet møder vandet i havnen. Haven består af 80 forskellige planter og blomster fra hele verden.

Udover det grønne haveanlæg kommer parken til at indeholde et væksthus med café og underjordisk parkering. Væksthuset er designet som en glasbygning med et tyndt, svævende tag. arkeringskælderen under parken får plads til 300 biler åbner allerede i 2021.

»Endnu bedre oplevelse«

På Det Kongelige Teater glæder bestyrelsesformand Lisbeth Knudsen sig over parkplanerne.

»Vi glæder os til at få liv i udendørsmiljøet rundt om Operaen, som er samlingssted for ca. 200.000 gæster om året. Operaparken og og dets underjordiske parkeringskælder kommer fra 2021 til at give vores publikum en endnu bedre og mere behagelig oplevelse, når de ankommer i det omskiftelige danske vejr kan gå direkte fra bilen i parkeringsanlægget og op i Operaens foyer,« siger Lisbeth Knudsen i en pressemeddelelse.

Illustration: Cobe
Illustration: Cobe

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Innovation House på Gammel Kongevej er med i festival for Verdensmålene. Arkivfoto: Martin Sørensen

Kom til Festival for Verdensmålene

I denne uges klumme fortæller klummeskribent Githa Schultz om pinlige situationer, nedsat hukommelse, farlige misforståelser og morsom hørelse.

Klumme: Min første bytur som 16-årig på bøssediskoteket Madame Arthur