Jesper Antonius Wolters ved Marmorkirkens Station, som han åbner på søndag.
Jesper Antonius Wolters ved Marmorkirkens Station, som han åbner på søndag. - Foto: Christian M. Olsen

Jesper åbner Marmorkirken Station

KONKURRENCE. Han har studeret til bygningsingeniør i den samme periode som byggeriet af Marmorkirken Station har været i gang. Jesper Antonius Wolters vandt City Avisens konkurrence om at åbne den nye metrostation.

CITYRINGEN: Når Cityringen åbner på søndag, bliver Jesper Antonius Wolters, som kommer til at stå for åbningen af stationen ved Marmorkirken.

Den 25-årige bygningsingeniør-studerende blev udvalgt af dommerkomiteen i City Avisens og Metroselskabets konkurrence om at klippe snoren til stationen.

»Det er ret vildt,« var den umiddelbare reaktion fra Jesper Antonius Wolters, som gennem sit studie har fulgt byggeriet ved Marmorkirken gennem de seneste fem år.

»Jeg har fulgt byggeriet ret nøje. Flere af mine venner arbejdede tidligere for Metroselskabet. Og i forbindelse med mit studie har jeg haft forskellige fag, hvor vi har været inde på stationen og blandt andet lavet interview med projektlederen,« fortæller den kommende bygningsingeniør.

Speciale om brandsikring

I begyndelsen af næste år skal han aflevere sit speciale om brandsikring i bygninger, som så skal forsvares – og så kan han kalde sig færdiguddannet bygningsingeniør.

Parallelt med studiet har Jesper Antonius Wolters et studiejob, hvor han laver statiske beregninger på altaner.

Ved et tidligere besøg hos Metroselskabet så han projektplanen for byggeriet, som er det største anlægsarbejde i København siden Christian den Fjerde anlagde Christianshavn.

»Det er helt vildt, hvordan alting skal spille sammen, og det er meget fascinerende at se, hvordan alting går op i en højere enhed,« siger Jesper Antonius Wolters.

Station i to etager

Marmorkirken Station er særlig, da den som den eneste af de 17 nye metrostationer er opført i to etager. Metrolinjerne ligger så at sige oven på hinanden i stedet for ved siden af hinanden.

Den særlige konstruktion kom på tegnebrættet på grund af stationens nærmeste nabo, Marmorkirken.

Det tætte naboskab var i projekteringsfasen medvirkende til, at flere frygtede, at Marmorkirken ville styrte i grus, når byggeriet gik i gang. Men ikke Jesper Antonius Wolters:

»Der bliver lavet så vanvittigt mange beregninger. Hvis der var nogen som helst fare, ville man ikke have bygget,« siger han.

Metrovinderen glæder sig til, at Cityringen gør det nemmere at komme rundt i byen og ikke mindst til en af sidegevinsterne: At der kommer færre busser og dermed mindre forurening.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Foto: Martin Sørensen

Glæd dig til meget mere Vanløse

Filialdirektør hos BankNordik Falkoner Allé, Brian Skov Henriksen, fremviser filialens nyopsatte hjertestarter.

Hjertestarter ved BankNordik