Du må holde dig, til du kommer hjem.
Du må holde dig, til du kommer hjem. - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Tissetrængende passagerer må vente: Metrotoiletter trækker ud

I forbindelse med åbningen af Cityringen besluttede Københavns Kommune, at samtlige metrostationer skulle udstyres med et toilet, som passagerne kunne benytte sig af.

Den ambition bliver dog ikke en realitet alligevel, da firmaet, der skulle levere toiletter til seks stationer, nu er gået konkurs.

Derfor må stationerne ved Marmorkirken, Poul Henningsens Plads, Skjolds Plads, Vibenshus Runddel, Nuuks Plads og Nørrebro Station vente på at få opstillet et toilet.

»Det er selvfølgelig stærkt utilfredsstillende, at vi ikke har fået leveret de toiletbygninger, som vi har bestilt for lang tid siden, og som skulle være klar ved Cityringens åbning,« siger centerchef Henriette Hall-Andersen fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

På fire af de seks pladser, hvor arbejdet er afbrudt, var der gjort klar med installationer til el, vand og afløb, som stak op af jorden. Disse installationer er i stedet pakket væk under dæksler og belægning, så pladserne ikke kommer til at fremstå med grimme, afspærrede huller.

På de to sidste pladser har leverandøren nået at sætte toiletbygningerne op, men den indvendige del er endnu ikke klar til brug. Derfor vil bygningerne blive stående aflåst indtil videre.

Toiletterne bliver først etableret, når der er fundet en leverandør til toiletterne. Den type opgave skal i udbud, og derfor kan der gå over et år, før toiletterne kommer på plads.

nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Dansk Hørecenter inviterer til fødselsdagsfest.

Dansk Hørecenter fejrer halvrund fødselsdag

Aamer Khan Band spiller 4. oktober i Metronomen.

Lyt til Aamer Khan og band i Metronomen