Beboere og forretningsdrivende omkring Dantes Plads har længe sagt ‘Nej tak’ til en parkeringskælder under pladsen. Nu er der borgermøde om sagen.
Beboere og forretningsdrivende omkring Dantes Plads har længe sagt ‘Nej tak’ til en parkeringskælder under pladsen. Nu er der borgermøde om sagen. - Foto: Jacob Schneider (arkiv)

Protesterne mod parkeringskælder fortsætter: Nu er der borgermøde om Dantes Plads

OFFENTLIGT MØDE. »Jeg oplever, at projektet er kommet ind ad bagdøren,« siger lokaludvalgsformand om planerne om parkeringskælder under Dantes Plads. Nu holder lokaludvalget borgermøde om sagen.

DANTES PLADS: »De pladser, vi har, er tilstrækkelige for dem, der bor og arbejder i lokalområdet. Dem, der kommer til at holde i det nye p-hus, bliver nye bilister, du trækker ind. Ergo: Ny trafik til Indre By – alt det, der bliver råbt og skreget om, at vi skal af med for at få en CO2-neutral by.«

Sådan sagde restauratør Søren Bruun i City Avisen før sommeren om planerne om en parkeringskælder på Dantes Plads.

Utilfredsheden med beslutningen og processen forud for at tilladelsen er givet fortsætter, og nu arrangerer Indre By Lokaludvalg et offentligt borgermøde om den planlagte parkeringskælder.

»Vi har inviteret til borgermøde for at belyst baggrunden og beslutningen for projektet og i hvilken grad, projektet vil påvirke omgivelserne. Jeg oplever, at projektet er kommet ind ad bagdøren, og at processen og beslutningen er sket uden inddragelse af de lokale borgere. Projektet bekymrer mig, fordi det umiddelbart virker unødvendigt med en parkeringskælder i et område, der for nylig blev fredeliggjort og hvor man skabte gode vilkår for cyklister og fodgængere,« siger formand for Indre By Lokaludvalg, Bent Lohmann.

Er der behov?

»Det er måske værd at genoverveje, om der er behov for en parkeringskælder i et område, der snart betjenes af en metrostation på Rådhuspladsen, og hvor der er ledig parkeringskapacitet under BLOX, ligesom der er parkeringsanlæg på vej under Langebro og på Postgrunden,« siger Bent Lohmann

I borgermødet deltager Q-Park, GHB Landskabsarkitekter, Ja-Ja Arkitekter, Københavns Kommune, Nationalmuseet og Borgergruppen for Dantes Plads.

Det finder sted mandag 7. oktober kl. 19.30-21.30 i Festsalen på Nationalmuseet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Københavns økonomi for 2020 er blevet planlagt med budgetforhandlingerne

Budgetaftale: Et skridt i den rigtige retning

Røde Kors havde landsindsamling søndag 6. oktober.

Så meget samlede Vesterbro ind